auto-kompaniju brine poslovanje za američko tržište

Uprkos nedostatku čipova Hyundai povećao prodaju za 8,4 odsto

AutomobiliLifestyleVesti

1.2.2023 14:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Uprkos nedostatku čipova Hyundai povećao prodaju za 8,4 odsto Uprkos nedostatku čipova Hyundai povećao prodaju za 8,4 odsto
Hyundai Motor, najveći proizvođač automobila u Južnoj Koreji, saopštio je u sredu da je njegova prodaja porasla za 8,4 odsto prošlog meseca u odnosu... Uprkos nedostatku čipova Hyundai povećao prodaju za 8,4 odsto

Hyundai Motor, najveći proizvođač automobila u Južnoj Koreji, saopštio je u sredu da je njegova prodaja porasla za 8,4 odsto prošlog meseca u odnosu na godinu dana ranije uprkos produženom nedostatku čipova.

Hyundai je u januaru prodao ukupno 306.296 vozila, u odnosu na 282.656 jedinica godinu dana ranije zahvaljujući velikoj potražnji vrhunskih modela, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi Korea Times.

Domaća prodaja je porasla za 12 odsto na 51.503 jedinica sa 46.205 u tom periodu, dok je prodaja u inostranstvu porasla za 7,8 odsto na 254.793 sa 236.451, navodi se u saopštenju.

Hyundai je saopštio da produžena pandemija Covid-19, visoke kamatne stope i Zakon o smanjenju inflacije (IRA) ostaju glavne brige za automobilsku industriju ove godine.

IRA isključuje električna vozila proizvedena izvan Severne Amerike iz poreskih kredita. Novi zakon bi mogao zadati udarac Hyundai Motor-u i njegovoj manjoj filijali Kia, jer oni proizvode električna vozila u domaćim fabrikama za izvoz u SAD.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...