USKORO PUŠTANJE U RAD JOŠ JEDNE GONDOLE Investicija vredna 3,2 milijarde dinara omogućiće razvoj opštine Brus

BiznisInvesticijeNovacSrbijaTurizamVesti

18.1.2021 18:04 Autor: Ljiljana Begović 1

USKORO PUŠTANJE U RAD JOŠ JEDNE GONDOLE Investicija vredna 3,2 milijarde dinara omogućiće razvoj opštine Brus USKORO PUŠTANJE U RAD JOŠ JEDNE GONDOLE Investicija vredna 3,2 milijarde dinara omogućiće razvoj opštine Brus
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da je, postupajući po zahtevima investitora Skijališta Srbije i Opštine Čajetina, izdalo rešenja o upotrebnim dozvolama za... USKORO PUŠTANJE U RAD JOŠ JEDNE GONDOLE Investicija vredna 3,2 milijarde dinara omogućiće razvoj opštine Brus

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da je, postupajući po zahtevima investitora Skijališta Srbije i Opštine Čajetina, izdalo rešenja o upotrebnim dozvolama za gondole Zlatibor-Tornik na Zlatiboru i Brzeće – Mali Karaman na Kopaoniku.

„Otvaranje gondole Brzeće – Mali Кaraman, koje se očekuje u najskorijem periodu, deo je projekta Srbija 2025, a ta investicija vredna 3,2 milijarde dinara omogućiće razvoj Brzeća u opštini Brus i čitavog podnožja Кopaonika, ali i sveobuhvatnog turizma Srbije“, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Foto: Tanjug

Napomenuo je da je u okviru tog projekta završena i prilazna saobraćajnica, i ocenio da je ona urađena „u rekordnom roku“.

Momirović je naveo i da je, „pošto je uspešno prošla sve testove i dobila upotrebnu dozvolu“, prošle nedelje je svečano puštena u rad i gondola Zlatibor-Tornik u opštini Čajetina.

Foto: Printscreen youtube

U saopštenju se ističe da „devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezuje centar Zlatibora sa ski-centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kojem se nalazi međustanica“, kao i da je kompletna instalacija urađena u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine.

  • Danijela

    18.1.2021 #1 Author

    Tako i treba. Da se gradi i razvija nasa zemlja.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...