Od 1.600 postupaka trenutno je 27 usluga digitalizovano

Usluge javne uprave za privredne subjekte i u online formatu

PoslovanjePreduzetnikU fokusuVesti

9.6.2021 08:11 Autor: Miljan Paunović 1

Usluge javne uprave za privredne subjekte i u online formatu Usluge javne uprave za privredne subjekte i u online formatu
Registar administrativnih postupaka na portalu rap.euprava.gov.rs počeo je da radi, a u njemu se trenutno nalazi spisak više od 1.600 postupaka, odnosno usluga koje... Usluge javne uprave za privredne subjekte i u online formatu

Registar administrativnih postupaka na portalu rap.euprava.gov.rs počeo je da radi, a u njemu se trenutno nalazi spisak više od 1.600 postupaka, odnosno usluga koje javna uprava, pruža privrednim subjektima.

Dostupni su i obrasci zahteva i informacije o potrebnoj dokumentaciji koju prilažu uz zahtev, broju računa i iznosu takse ili određene naknade koju treba da uplate, kao i sve druge potrebne informacije za uspešno podnošenje zahteva, pišu Novosti.

„Portal će značiti da nema više gužvi na šalterima za dobijanje neke informacije, uzimanja nekog zahteva, biće poznato koji iznos takse i naknade treba da se uplati i na koji račun“ rekla je direktorka Republičkog sekretarijata za javne politike Bojana Tošić.

Registar, koji je od juče javno dostupan, jedinstvena je baza svih administrativnih postupaka koje sprovodi javna uprava. Do 2022. godine planirano je da se u njemu nađu i svi postupci koji se odnose na građane, a do kraja 2023. godine i izvorni postupci AP Vojvodine i jedinica lokalne samouprave.

Od 1.600 postupaka u ovom trenutku 27 usluga je digitalizovano. Tu su u pitanju usluge Uprave za duvan i Uprave za zaštitu bilja, a sa ovim sistemskim i sistematičnim pristupom očekujemo digitalizaciju velikog broja usluga iz ovog registra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...