Institut Torlak, dva fakulteta i brojni naučni instituti biće na jednom mestu

Usvojena inicijativa za izgradnju BIO4 kampusa

Vesti

27.8.2021 08:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Usvojena inicijativa za izgradnju BIO4 kampusa Usvojena inicijativa za izgradnju BIO4 kampusa
Vlada Srbije usvojila je inicijativu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za izradu BIO4 kampusa u Beogradu, u kojem će se nalaziti Institut Torlak... Usvojena inicijativa za izgradnju BIO4 kampusa

Vlada Srbije usvojila je inicijativu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za izradu BIO4 kampusa u Beogradu, u kojem će se nalaziti Institut Torlak i Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, Farmaceutski i Biološki fakultet, ekstenzija Naučno-tehnološkog parka Beograd za BIO4 startapove, razvojna odeljenja farmaceutskih, biomedicinskih i biotehnoloških kompanija, proizvodni kapacitet i drugi sadržaji.

Ambicija je da BIO4 kampus postane prvi ovakav kampus u širem regionu kao prepoznatljiva tačka na globalnoj mapi razvoja u oblastima biomedicine, bioinformatike, biotehnologije i biodiverziteta, navodi se u saopštenju.

To su oblasti od posebnog interesa za Srbiju, a tehnološki napredak suštinski menja dosadašnji pristup zdravlju i predstavlja, pored podizanja kvaliteta života stanovništva, značajnu priliku za ekonomski razvoj naše zemlje.

Da podsetimo, prema pisanju eKapije, gradnja Bio kampusa planirana je uz Ulicu Vojvode Stepe, u blizini Instituta Torlak i Farmaceutskog fakulteta u katastarskoj opštini Kumodraž. Kampus će se graditi na površini od oko 7,9 hektara, imaće orijentacioni kapacitet za prihvat hiljadu studenata visokoškolske ustanove i još 300 studenata/korisnika u ustanovama studentskog standarda.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...