UVOZ CRNE GORE ŠEST PUTA VEĆI OD IZVOZA Najviše robe stizalo iz Srbije, Nemačke i Kine

RegionVesti

17.4.2020 14:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

UVOZ CRNE GORE ŠEST PUTA VEĆI OD IZVOZA Najviše robe stizalo iz Srbije, Nemačke i Kine UVOZ CRNE GORE ŠEST PUTA VEĆI OD IZVOZA Najviše robe stizalo iz Srbije, Nemačke i Kine
Spoljnotrgovinska robna razmena Crne Gore za 2019. godinu, od januara do decembra, prema konačnim podacima iznosila je 3 milijarde i 16 miliona evra, što... UVOZ CRNE GORE ŠEST PUTA VEĆI OD IZVOZA Najviše robe stizalo iz Srbije, Nemačke i Kine

Spoljnotrgovinska robna razmena Crne Gore za 2019. godinu, od januara do decembra, prema konačnim podacima iznosila je 3 milijarde i 16 miliona evra, što ukazuje na rast od 2,1 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, saopšteno je iz Monstata.

Izvoz robe imao je vrednost od 415,5 miliona evra, a uvoz 2,6 milijardi evra, prenosi Pobjeda. Uvoz je više od šest puta bio veći od izvoza.

Prema zvaničnim statističkim podacima, u odnosu na isti period prethodne godine izvoz je bio veći za 3,8 odsto, a uvoz veći za 1,8 odsto.

Pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 16 odsto i veća je u odnosu na isti period prethodne godine kada je iznosila 15,7 odsto.

Najveći spoljnotrgovinski partneri u izvozu bili su: Srbija (oko 108 miliona evra), Mađarska (45 miliona evra) i Bosna i Hercegovina (oko 30 miliona evra). Na drugoj strani, Crna Gora je najviše uvozila iz Srbije, Nemačke, i Kine, navodi se u saopštenju.

  • Ivona V

    14.5.2020 #1 Author

    Moramo se medjusobno pomagati, nema nam druge 🙂

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...