Biznis.rs
VAKCINA PROTIV KORONE VIZA ZA ULAZAK U GRČKU Micotakis predložio EU da se napravi sertifikat za putovanja VAKCINA PROTIV KORONE VIZA ZA ULAZAK U GRČKU Micotakis predložio EU da se napravi sertifikat za putovanja

VAKCINA PROTIV KORONE VIZA ZA ULAZAK U GRČKU Micotakis predložio EU da se napravi sertifikat za putovanja

BiznisEUTurizamVesti 13.1.21. 08:01 Aleksandra Vasić 0

Grčki premijer Kirijakos Micotakis tražio je od EU da se napravi zajednički vakcinacioni sertifikat kako bi se olakšala putovanja preko granica, koja su suspendovana... VAKCINA PROTIV KORONE VIZA ZA ULAZAK U GRČKU Micotakis predložio EU da se napravi sertifikat za putovanja

Grčki premijer Kirijakos Micotakis tražio je od EU da se napravi zajednički vakcinacioni sertifikat kako bi se olakšala putovanja preko granica, koja su suspendovana zbog pandemije korona virusa.

Grčka, koja od turizma prihoduje mnogo novca godišnje, želi da oživi putovanja pre nego što počne letnja sezona i već je napravila šablon kako treba da izgleda sertifikat vakcinisane osobe, preneo je Rojters.

Foto: Tanjug

U pismu predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen, Micotakis je predložio da grčki šablon koristi cela Evropska unija, a šablon bi važio za kopneni, železnički i vazdušni saobraćaj.

„Grčka neće narediti da vakcinacija bude obavezna za sve građane ili neophodna za putovanja, ali osobe koje su se vakcinisale, trebalo bi da budu slobodne da putuju“, napisao je Micotakis u pismu.

Nema komentara.

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...