Ukrajinski distributer Ukrenergo najavio restrikcije

Vanredna isključenja električne energije u Kijevu i sedam oblasti

SvetVesti

7.11.2022 10:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Vanredna isključenja električne energije u Kijevu i sedam oblasti Vanredna isključenja električne energije u Kijevu i sedam oblasti
Iz kompanije Ukrenergo, ukrajinskog distributera električne energije, saopšteno je da se očekuje da će u Kijevu i sedam oblasti biti uvedena vanredna isključenja struje. „Na... Vanredna isključenja električne energije u Kijevu i sedam oblasti

Iz kompanije Ukrenergo, ukrajinskog distributera električne energije, saopšteno je da se očekuje da će u Kijevu i sedam oblasti biti uvedena vanredna isključenja struje.

„Na snazi će biti planirane restrikcije, ali osim toga, u pojedinim oblastima može biti vanrednih isključenja, kako bi bilo sprečeno preopterećenje visokonaponske mreže“, saopšteno je iz kompanije Ukrenergo.

Vanredna isključenja očekuju se u Kijevu, Kijevskoj, Černigovskoj, Čerkaškoj, Žitomirskoj, Sumskoj, Harkovskoj i Poltavskoj oblasti, prenosi agencija Mina.

Navodi se da je u tim oblastima najviše oštećena elektromreža usled napada ruskih snaga.

Ukrenergo je dodao da je za stabilan i uravnotežen rad energetskog sistema potrebno smanjiti potrošnju 30 odsto.

  • GOCA BG

    7.11.2022 #1 Author

    Jadni ljudi,sta sve trpe i na sve ovo i iskljucenje struje…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...