ukupna pomoć će dostići 13 milijardi dolara

Ukrajina će dobiti dodatnih 530 miliona dolara pomoći od Svetske banke

NovacSvetVesti

1.10.2022 10:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 25

Ukrajina će dobiti dodatnih 530 miliona dolara pomoći od Svetske banke Ukrajina će dobiti dodatnih 530 miliona dolara pomoći od Svetske banke
Svetska banka (SB) je saopštila da će obezbediti dodatnih 530 miliona dolara podrške Ukrajini, čime će ukupna pomoć te finansijske institucije dostići 13 milijardi... Ukrajina će dobiti dodatnih 530 miliona dolara pomoći od Svetske banke

Svetska banka (SB) je saopštila da će obezbediti dodatnih 530 miliona dolara podrške Ukrajini, čime će ukupna pomoć te finansijske institucije dostići 13 milijardi USD.

„Pomoć su podržale Velika Britanija sa 500 miliona dolara i Danska sa 30 miliona“, navodi se u saopštenju Svjetske banke, prenosi Mina.

Dodaje se da je od ukupne pomoći Ukrajini od 13 milijardi dolara, do sada potpuno isplaćeno 11 milijardi.

„Najnovija analiza SB predviđa da će ukupni troškovi rekonstrukcije i oporavka Ukrajine u naredne tri godine biti veći od 100 milijardi dolara“, kazao je regionalni direktor SB za istočnu Evropu, Arup Banerji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.