kompanije zadovoljne predstavljanjem na expo 2020 dubai

Veća ponuda farmaceutskih proizvoda iz Srbije u zemlje UAE, Bliskog Istoka, Afrike…

BiznisBolji posaoVesti

3.2.2022 16:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Veća ponuda farmaceutskih proizvoda iz Srbije u zemlje UAE, Bliskog Istoka, Afrike… Veća ponuda farmaceutskih proizvoda iz Srbije u zemlje UAE, Bliskog Istoka, Afrike…
Ponuda lekova, suplemenata, kozmetike, inovativnih medicinskih sredstava i drugih farmaceutskih proizvoda iz Srbije u narednom periodu biće veća na tržištima Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bliskog... Veća ponuda farmaceutskih proizvoda iz Srbije u zemlje UAE, Bliskog Istoka, Afrike…

Ponuda lekova, suplemenata, kozmetike, inovativnih medicinskih sredstava i drugih farmaceutskih proizvoda iz Srbije u narednom periodu biće veća na tržištima Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bliskog Istoka, Jugoistočne Azije i Afrike.

Kako je saopštila Privredna komora Srbije to je rezultat velikog broja uspešnih sastanaka i dogovora predstavnika naše medicinske privrede na „Expo 2020 Dubai“ na tematskoj nedelji posvećenoj zdravlju.

Očekuju se i intenzivnija saradnja i kooperacije u oblasti pružanja medicinskih i farmaceutskih usluga na tim tržištima, dizajniranja i opremanja čistih soba, kao i primene, savremenih tehnologija i inovacija u prevenciji, unapređenju zdravlja i stila života.

U Paviljonu Srbije održani su bilateralni razgovori naših farmaceuta, medicinara, predstavnika veledrogerija sa predstavnicima UAE, Kube, Omana, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije i drugih, navodi se u saopštenju.

Predsednica Odbora Udruženja za farmaciju i medicinsku delatnost PKS Sanda Savić, ističe da je prisustvo na Svetskoj izložbi veoma značajno za privredu.

„Prekrasnih poruka, ideja, inovativnosti na sve strane. Zajednički imenitelj i lajt motiv Expo-a je povezivanje ljudi, biznisa, privreda“, istakla je Savić.

Foto: Pixabay.com

Expo je, po njenim rečima, fantastičan početak uspostavljanja kontakata, razmene ideja i iskustava. „Ako ne danas u nekom budućem trenutku sigurno će doći do konkretne saradnje kompanija“, ocenjuje Savić, koja je i direktorka u kompaniji Hemofarm.

U saopštenju PKS vlasnici pojedinih kompanija ističu da je izložba u Dubaiju prava poslovna šansa za nove ali proširenje trenutnih poslova.

Direktorka u kompaniji Esensa Marija Babamović da već sarađuju sa kupcima ovog regiona, a „Expo 2020 Dubai“ im je prilika da upoznaju nove partnere i dogovore saradnju.

Vlasnica i direktorka niške kompanije Aura, Mila Litvinjenko, kaže da su utisci sa Svetske izložbe veoma pozitivni. Podseća da su već prisutni na tržištu UAE, a da planiraju širenje u Katar, Kuvajt, Oman.

Vlasnik specijalizovane bolnice za estetsku i opštu hirurgiju Dr Milan Colić ne krije oduševljenje Svetskom izložbom, i navodi da je tržište UAE odlična prilika da se razmene znanje, iskustvo i da pokažemo ono što znamo.

Sekretar Udruženja za farmaciju i medicinsku delatnost PKS Mirjana Vučićević naglašava da će najbolju ocenu organizacije i učešća medicinske privrede dati privrednici i rezultati njihovih aktivnosti. Podseća da su naše kompanije imale značajne susrete i na paviljonima partnerskih država kao što su Slovenija, Slovačka, Mađarska, Hrvatska, Rusija…

Prestižnu svetsku izložbu Dubai Expo 2020. u protekla četiri meseca posetilo je oko 900 privrednika iz Srbije. Nedelja posvećena zdravlju okupila je više od 130 privrednika iz 70 naših kompanija.

Tagovi
BIZNIS PKS UAE
  • VERA

    3.2.2022 #1 Author

    Odlična prilika za domaće firme. Aura je svetska a naša, kvalitetna i moderna šminka.Sa firmom Dr.Colića nemam iskustva.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...