VEĆA POTRAŽNJA ZA DEČIJOM HRANOM, pokazuje analiza PKS

SrbijaVesti

8.4.2020 15:08 Autor: Marija Jovanović 1

VEĆA POTRAŽNJA ZA DEČIJOM HRANOM, pokazuje analiza PKS VEĆA POTRAŽNJA ZA DEČIJOM HRANOM, pokazuje analiza PKS
U najvećim trgovinskim lancima u Srbiji u ponedeljak (6. aprila) u odnosu na subotu (4. aprila), najviše je porasla tražnja za dečijom hranom i... VEĆA POTRAŽNJA ZA DEČIJOM HRANOM, pokazuje analiza PKS

U najvećim trgovinskim lancima u Srbiji u ponedeljak (6. aprila) u odnosu na subotu (4. aprila), najviše je porasla tražnja za dečijom hranom i to za 37 odsto, dok se, u odnosu na ostale životne namirnice, najviše smanjila za svežim mesom – 17,3 procenata.

Udruženje za trgovinu PKS redovno analizira kretanje tražnje za osnovnim životnim namirnicama u trgovinskim lancima na teritoriji cele zemlje, a rezultate tih analiza se objavljuju na sajtu Privredne komore Srbije.

Najnoviji pregled odnosi se na period od 29. marta do 6. aprila ove godine. U prošli petak, ali i prvog dana ove nedelje, u odnosu na vikend (28. i 29. marta) došlo je do rasta tražnje za svim osnovnim životnim namirnicama, osim za papirnim maramicama.

Od 22 kategorije u kojima je došlo do rasta, najviše je porasla tražnja za pelenama, navodi se na sajtu PKS.

  • MIŠKOVIĆ

    24.5.2022 #1 Author

    nestasice će se dešavati kada rukovostvo države diže paniku. svakako pred nama je veliki rast cena životnih namirnica

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...