predsednik pks u njujorku sa ministrom spoljnih poslova azijske zemlje

Veliki biznis forum Srbije i Kazahstana do kraja godine

SrbijaSvetVesti

23.9.2024 11:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Veliki biznis forum Srbije i Kazahstana do kraja godine Veliki biznis forum Srbije i Kazahstana do kraja godine
Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež razgovarao je u Njujorku na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija sa ministrom spoljnih poslova Kazahstana Muratom Nurtleuom... Veliki biznis forum Srbije i Kazahstana do kraja godine

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež razgovarao je u Njujorku na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija sa ministrom spoljnih poslova Kazahstana Muratom Nurtleuom o jačanju privredne saradnje, podršci u organizaciji manifestacije EXPO u Beogradu, organizaciji poslovnog foruma, investicijama, zajedničkim ulaganjima i izvoznim poslovima.

„Razgovarali  smo o održavanju izložbe EXPO2027, imajući u vidu da je manji EXPO bio održan u Astani, ali i o plasmanu naših lekova i proizvoda farmaceutske industrije na tržište Kazahstana gde ćemo dobiti podršku za registraciju lekova koja je preduslov za poslovanje, naših kompanija“, rekao je Čadež, saopštila je danas PKS.

On je dodao da je tema razgovora bilo i planiranje Transkaspijskog koridora koji je važan za  Srbiju i srpske kompanije u sektoru logistike i transporta, kao i  saradnja u oblasti proizvodnje dečije hrane.

Podsetio je da je početkom meseca u PKS održan sastanak sa zamenikom ministra trgovine Kazahstana, da je ovo nastavak saradnje, kao i da će Privredna komora Srbije organizovati veliki poslovni forum prilikom posete predsednika Kazahstana Srbiji, a koji će se održati do kraja ove godine.

Predsednik PKS razgovarao je i sa ministarkom za međunarodnu saradnju Ujedinjenih Arapskih Emirata Rimom al Hašimi o podršci organizaciji EXPO.

Rima al Hašimi je bila glavni direktor za EXPO u Dubaiju i spremna je da pruži podršku domaćoj organizaciji, a njihova delegacija je upravo u Beogradu i u toku su razgovori na koji način mogu da nam pomognu, rekao je Čadež.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.