Najavljeno ubrzano dobijanje dozvola i usvajanje zakona o održavanju infrastrukture

Vesić: Donošenje mera za pomoć građevinskoj industriji među prioritetima

InfrastrukturaSrbijaVesti

31.10.2022 14:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Vesić: Donošenje mera za pomoć građevinskoj industriji među prioritetima Vesić: Donošenje mera za pomoć građevinskoj industriji među prioritetima
Novoizabrani ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić izjavio je danas da će jedan od prvih koraka koje će preduzeti biti donošenje paketa... Vesić: Donošenje mera za pomoć građevinskoj industriji među prioritetima

Novoizabrani ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić izjavio je danas da će jedan od prvih koraka koje će preduzeti biti donošenje paketa pomoći građevinskoj industriji.

Vesić je najavio da će narednih dana imati sastanak sa predstavnicima građevinske industrije, kako bi se videlo na koji način da im se pomogne zbog toga što se suočavaju sa problemima, dodavši da se svaki dinar uložen u taj sektor multiplikuje kroz druge delatnosti, saopštila je Vlada Srbije, nakon primopredaje dužnosti prethodnog ministra Tomislava Momirovića novom ministru.

Među prioritetima će, kako je naveo, biti i donošenje izmena Zakona o izgradnji kako bi se ubrzalo dobijanje dozvola, kao i poboljšavanje rada Кatastra i donošenje Zakona o održavanju infrastrukture, koji će omogućiti popisivanje državne infrastrukture kako bi ona bila bolje održavana i manje novca naknadno trošilo na njenu rekonstrukciju, prenela je Beta.

Momirović je istakao da se saobraćajna i komunalna infrastruktura u Srbiji poslednjih godina intenzivno gradi. On je napomenuo da je za vreme njegovog mandata završena obilaznica oko Čačka i brza pruga Beograd–Novi Sad, dodavši da su izgrađeni i stanovi za pripadnike snaga bezbednosti širom Srbije.

Takođe, završene su dve deonice obilaznice oko Beograda, započeta je izgradnja Moravskog i Fruškogorskog koridora i obnovljen je veći broj železničkih pruga i lokalnih i regionalnih puteva.

I on je ukazao da građevinska industrija u poslednja dva kvartala beleži pad, zbog čega smatra da se moraju doneti mere za pomoć tom sektoru.

 • TATJANA

  31.10.2022 #1 Author

  Nadam se da ce se rešavati problemi i produziti sa izgradnjom puteva i zelzeznice

  Odgovori

 • Tina

  31.10.2022 #2 Author

  Vidimo da su planovi vrlo ambiciozni, sto je dobro za nasu zemlju u ovoj krizi

  Odgovori

 • BIJUTI27

  1.11.2022 #3 Author

  I treba da bude jedan og glavnih prioriteta..

  Odgovori

 • Coka13

  2.11.2022 #4 Author

  Sve sektore je potrebno pre svega urediti. Nadam se da neće ponovo sve ostati samo na obećanjima i praznim pričama. Od nečeg se mora početi sa uređivanjem celokupnog sistema u našoj zemlji.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...