(VIDEO) DEVETOGODIŠNJI DEČAK NAJPLAĆENIJI JUTJUBER Zaradio skoro 30 miliona dolara za godinu dana

Hi-techLifestyleSvetVesti

11.1.2021 09:13 Autor: Julijana Vincan 1

(VIDEO) DEVETOGODIŠNJI DEČAK NAJPLAĆENIJI JUTJUBER Zaradio skoro 30 miliona dolara za godinu dana (VIDEO) DEVETOGODIŠNJI DEČAK NAJPLAĆENIJI JUTJUBER Zaradio skoro 30 miliona dolara za godinu dana
Koliko zarađuju najplaćeniji svetski jutjuberi odgovorio je Forbes u svojoj listi za prošlu godinu. Na čelu se nalazi Rahin Kadži (Ryan Kaji), devetogodišnjak koji... (VIDEO) DEVETOGODIŠNJI DEČAK NAJPLAĆENIJI JUTJUBER Zaradio skoro 30 miliona dolara za godinu dana

Koliko zarađuju najplaćeniji svetski jutjuberi odgovorio je Forbes u svojoj listi za prošlu godinu. Na čelu se nalazi Rahin Kadži (Ryan Kaji), devetogodišnjak koji na ovoj videoplatformi objavljuje recenzije igračaka.

On je od juna 2019. do juna 2020. godine na toj mreži zaradio skoro 30 miliona dolara. Pomenuta brojka je, međutim, samo deo njegovih ukupnih prihoda, budući da Kadži ima i sopstvenu liniju igračaka, ranaca i druge robe.

Ovaj dečak je svoju karijeru započeo 2015. godine pošto je odgledao jednu recenziju igračaka i zapitao se “gde sam ja u svemu tome”. Poželeo je i sam da se bavi analiziranjem igračaka, pa je njegova majka dala otkaz na poslu i počela da vodi njegov Youtube nalog.

Kadži je ubrzo stekao veliku popularnost pa je, zajedno sa roditeljima, 2017. godine potpisao ugovor sa jednim startapom koji pomaže razvoj digitalnih biznisa za decu. Od tada ima bolji marketing i rasprostranjeniji je, a osim recenzija igračaka, ovaj dečak se sada bavi i snimanjem serija, ali i pozajmljuje svoj lik za video igrice.

Drugi na pomenutoj listi najplaćenijih jutjubera je Mr. Beast, dvadesetdvogodišnji Amerikanac koji snima sebe u raznim akcijama i to postavlja na Youtube.

Slavu je stekao emitujući snimak svoje svakodnevice koji je trajao 24 sata, a dobar deo pratilaca pridobio je i poklanjajući novac i druge vrednosti. Deo njegovih snimaka sponzorisan je od strane kompanija. U tome možda i leži objašnjenje kako je u prošloj godini zaradio 23 miliona dolara.

Sledeća na listi je grupa komičara i sportista Dude Perfect koju su osnovali nekadašnji cimeri sa koledža. Oni za Youtube izvode razne trikove i vratolomije, što im je prošle godine donelo 20 miliona dolara prihoda.

Među 10 najplaćenijih jutjubera nalaze se i šestogodišnja devojčica Nastya, zabavljač i edukator Blippi, ali i preduzetnik i vlasnik sopstvene kozmetičke linije Jeffree Star, koji je sada u centru pažnje američke javnosti zbog skandala u vezi sa najpoznatijom rijaliti porodicom Kardašijan.

  • GINKO

    22.6.2022 #1 Author

    Eto kako lako može da se zaradi kroz igru do novca

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...