(VIDEO) NAJJAČA SOLARNA OLUJA U POSLEDNJE TRI GODINE Ultraljubičasti zraci i radijacija se raspršili sa površine Sunca

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

2.12.2020 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

(VIDEO) NAJJAČA SOLARNA OLUJA U POSLEDNJE TRI GODINE Ultraljubičasti zraci i radijacija se raspršili sa površine Sunca (VIDEO) NAJJAČA SOLARNA OLUJA U POSLEDNJE TRI GODINE Ultraljubičasti zraci i radijacija se raspršili sa površine Sunca
Najjača sunčeva oluja u prethodne tri godine dogodila se 29. novembra 2020. godine, preneo je londonski Independent. Ultraljubičasti zraci i radijacija su se raspršili... (VIDEO) NAJJAČA SOLARNA OLUJA U POSLEDNJE TRI GODINE Ultraljubičasti zraci i radijacija se raspršili sa površine Sunca

Najjača sunčeva oluja u prethodne tri godine dogodila se 29. novembra 2020. godine, preneo je londonski Independent.

Ultraljubičasti zraci i radijacija su se raspršili sa površine Sunca zahvativši severnu atmosferu naše planete.

Oluje su klasifikovane u pet kategorija – A, B, C, M i X klase, koja je ubeljivo najjača.

Ovog puta dogodila se oluja na nivou M4.4, što znači da je najmanje deset puta jača od C klase, međutim, iako je najjača u prethodne tri godine, nije posebno primećena među ekspertima.

„Ham radio operateri i marinci su možda osetili čudne efekte na frekvencijama ispod 20 megaherca, a neki prenosi ispod 10 megaherca su potpuno nestali“, napisao je doktor Toni Filips na sajtu SpejsVeder.

Izbačena masa, sastavljena od plazme i pratećeg magnetskog polja, leti svemirom, ali će, srećom, najverovatnije zaobići Zemlju.

Tagovi
LIFESTYLE

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...