partnerstvo za razvoj digitalnih finansijskih usluga

Visa kupuje evropski Tink za 2,15 milijardi dolara

BankeNovacSvetVesti

25.6.2021 16:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Visa kupuje evropski Tink za 2,15 milijardi dolara Visa kupuje evropski Tink za 2,15 milijardi dolara
Kompanija za plaćanja platnog prometa Visa najavila je potpisivanje ugovora o kupovini evropske otvorene bankarske platforme Tink za 2,15 milijardi dolara, prenosi Share Cast.... Visa kupuje evropski Tink za 2,15 milijardi dolara

Kompanija za plaćanja platnog prometa Visa najavila je potpisivanje ugovora o kupovini evropske otvorene bankarske platforme Tink za 2,15 milijardi dolara, prenosi Share Cast.

Visa je napomenula da će posao finansirati iz svog gotovinskog novca i da to neće imati uticaja na prethodno najavljeni Visa-in program otkupa akcija ili politike dividendi, navodi se u saopštenju. Tink je u saopštenju za štampu istakao da je „oduševljen“ pridruživanju kompaniji Visa.

„Delimo zajedničku misiju u povezivanju finansijskog sveta i ubrzanju rasta i usvajanju digitalnih finansijskih usluga. Udruživanje sa Visom znači da ćemo sada moći da se krećemo brže i dosegnemo dalje nego ikad ranije, a znamo da je Visa savršen partner za sledeću fazu našeg putovanja,“ izjavio je Tink.  Kako navodi, partnerstvo će Tinku omogućiti da raste, nastavljajući da deluje kao nezavisna marka i nadograđuje svoje postojeće snage.

Tink je već zaživeo na 18 tržišta podržavajući više od 3.400 finansijskih institucija širom Evrope. Njegovo sedište bi ostalo u Stokholmu nakon okončanja sporazuma, piše Share Cast.

Tagovi
NOVAC VISA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...