Firme iz Srbije ponovo na Sajmu robnih marki u Amsterdamu

Više domaćih proizvođača hrane predstavlja svoje proizvode u Holandiji

ManifestacijePoslovanjePreduzetnikSrbijaU fokusuVesti

30.5.2022 09:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Više domaćih proizvođača hrane predstavlja svoje proizvode u Holandiji Više domaćih proizvođača hrane predstavlja svoje proizvode u Holandiji
Srpske kompanije iz sektora prehrambene industrije ponovo će, nakon dve godine pauze zbog pandemije korona virusa, predstaviti svoju ponudu na Međunarodnom sajmu robnih marki... Više domaćih proizvođača hrane predstavlja svoje proizvode u Holandiji

Srpske kompanije iz sektora prehrambene industrije ponovo će, nakon dve godine pauze zbog pandemije korona virusa, predstaviti svoju ponudu na Međunarodnom sajmu robnih marki PLMA u Amsterdamu, koji se održava od 31. maja do 1. juna, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

PKS i Razvojne agencije Srbije organizuju na Nacionalnom štandu Srbije, pod sloganom „Your name, our quality“, izvoznu ponudu 28 firmi.

„Za srpske kompanije zainteresovane da izvoze pod robnim markama ovaj sajam predstavlja šansu za nove kontakte, dobru mogućnost da uđu u vodeće svetske supermarkete – maloprodajne lance, a samim tim i za povećanje izvoznih poslova. U Amsteradamu očekujemo široku ponudu srpskih proizvoda počev od mlečnih namaza, smrznutog i svežeg voća i povrća, niskokaloričnih džemova, voćnih namaza sa 100 odsto voća, hladno ceđenih sokova do konditorskih proizvoda, nudli, proizvoda od tartufa“, izjavila je Zorana Delić iz PКS.

Kako je navedeno, u hali Europa Complex, rezervisanoj za prehrambene proizvode na Nacionalnom štandu Srbije biće: Packom International (Beograd), PIK Bečej, MIN Commerce (Beograd), Fabrika dečije hrane (Dobanovci), Laki (Arilje), (Cmana) Krnjevo, Konlid (Nova Pazova), Mlekara Šabac, Master Fruits (Beograd), Jaffa Crvenka, Venac (Stara Pazova), Bilje Borča, Natura Gusto (Paraćin), Tisacoop (Kanjiža), Minela (Batočina) i druge.

„Sajam u Amsterdamu ove godine okupiće oko 15.000 svetskih trgovaca koji predstavljaju supermarkete, hipermarkete, diskonte, robne kuće, apoteke, kao i uvoznike, distributere, konsultante, agente za prodaju i stručnjake za pakovanje i dizajn“, piše u saopštenju.

Sajamski prostor podeljen je u hale za prehrambene i neprehrambene proizvode. Na sajmu će biti prestavljena široka paleta kako prehrambenih proizvoda i pića, tako i neprehrambene kategorije kao što su – kozmetika, preparati za negu zdravlja i lepote, za domaćinstvo i kuhinju, negu automobila, baštu, i kućni pribor.

Sa tradicijom dugom više od 30 godina, PLMA Amsterdam predstavlja vodeće mesto na kom se susreću proizvođači sa predstavnicima najvećih svetskih maloprodajnih lanaca. Na toj manifestaciji predstaviće se 2.500 izlagača, od čega je 50 zemalja sa nacionalnim štandovima.

  • Dzebac

    30.5.2022 #1 Author

    Bravo, poljoprivreda i domaci proizvodi i jesu nasa buducnost.

    Odgovori

  • Ika

    30.5.2022 #2 Author

    Lepa vest, treba sve vise ulagati u sela i domacu radinost.

    Odgovori

  • TATJANA

    30.5.2022 #3 Author

    Bravo za nase proizvodjace, samo napred

    Odgovori

  • IVAN

    30.5.2022 #4 Author

    I treba bravo

    Odgovori

  • TINA

    30.5.2022 #6 Author

    Bice vrlo interesantno

    Odgovori

  • Bella

    30.5.2022 #7 Author

    Svaka cast da je vise drzava koje nase proizvode plasira.

    Odgovori

  • GOCA BG

    30.5.2022 #8 Author

    Stvarno imamo sta da ponudimo,verujem da ce nase kompanije sklopiti odlicne poslove na sajmu…

    Odgovori

  • Emilija

    31.5.2022 #10 Author

    Samo da se sto vose podstice domaca proizvodnja

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...