Susedna zemlja izgubila 100 miliona evra u periodu najveće ekonomske aktivnosti

Vlada Crne Gore povećala minus u državnoj kasi

NovacRegionVesti

12.9.2022 13:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Vlada Crne Gore povećala minus u državnoj kasi Vlada Crne Gore povećala minus u državnoj kasi
Vlada crnogorskog premijera Dritana Abazovića uspela je da za četiri meseca poveća minus u državnoj kasi za 100 miliona evra, saopštio je jedan od... Vlada Crne Gore povećala minus u državnoj kasi

Vlada crnogorskog premijera Dritana Abazovića uspela je da za četiri meseca poveća minus u državnoj kasi za 100 miliona evra, saopštio je jedan od lidera pokreta Evropa sad Jakov Milatović.

„Vlada Dritana Abazovića uspela je da za četiri meseca poveća minus u državnoj kasi za čak 100 miliona evra, odnosno sa 30 miliona iz aprila ove godine na 138 miliona iz avgusta“, naveo je Milatović na Twitteru, prenosi agencija Mina.

On je reagovao na informacije iz Ministarstva finansija prema kojima je projekat Evropa sad za osam meseci ove godine proizveo minus u državnoj kasi od najmanje 138 miliona evra.

Milatović je, komentarišući rad Abazovićeve vlade, dodao da je minus za 100 miliona evra porastao u periodu kada je ekonomska aktivnost u zemlji najveća zbog turizma, a prihodi iznad plana za 70 miliona evra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...