VLADA CRNE GORE PRELAZI NA PRIVREMENO FINANSIRANJE Predlog budžeta tek u martu naredne godine

RegionVesti

20.12.2020 09:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

VLADA CRNE GORE PRELAZI NA PRIVREMENO FINANSIRANJE Predlog budžeta tek u martu naredne godine VLADA CRNE GORE PRELAZI NA PRIVREMENO FINANSIRANJE Predlog budžeta tek u martu naredne godine
Vlada Crne Gore odlučila je da ne pravi predlog budžeta za 2021. godinu do kraja ove godine, već da do marta napravi realističan budžet,... VLADA CRNE GORE PRELAZI NA PRIVREMENO FINANSIRANJE Predlog budžeta tek u martu naredne godine

Vlada Crne Gore odlučila je da ne pravi predlog budžeta za 2021. godinu do kraja ove godine, već da do marta napravi realističan budžet, saopštio je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

On je dodao da ova odluka neće uticati na obaveze države, i da će se plate i penzije isplaćivati redovno.

Foto: Printscreen youtube

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović istakao je da nova vlada nije mogla da usvoji predlog budžeta prethodne vlade i naglasio da država ima dovoljno novca čak i za 2022. godinu, prenose Vijesti.

On je dodao da Vlada ima veliku podršku Evropske unije i međunarodnih institucija i istakao da zakon i Ustav ne zabranjuju ovakav način donošenja budžeta. U pitanju je odluka o privremenom finansiranju.

Kako je istaknuto javni dug Crne Gore do kraja godine biće oko 90 odsto BDP, naredna godina će biti teška za ministarstvo finansija, ali će isplate biti redovne. Takođe je istaknuto da nema potrebe za rebalansom budžeta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...