dodatna mera zaštite potrošača i tržišta

Vlada Srbije do 31. oktobra produžila zabranu izvoza evro dizela

BiznisSrbijaVesti

13.10.2022 16:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Vlada Srbije do 31. oktobra produžila zabranu izvoza evro dizela Vlada Srbije do 31. oktobra produžila zabranu izvoza evro dizela
Vlada Srbije produžila je u četvrtak privremenu zabranu izvoza evro dizela EN 590 do 31. oktobra, s ciljem sprečavanja moguće štete po privredu i... Vlada Srbije do 31. oktobra produžila zabranu izvoza evro dizela

Vlada Srbije produžila je u četvrtak privremenu zabranu izvoza evro dizela EN 590 do 31. oktobra, s ciljem sprečavanja moguće štete po privredu i građane.

Kako je saopšteno posle sednice vlade, Srbija raspolaže dovoljnom količinom te vrste dizela, a zabrana izvoza je dodatna mera zaštite potrošača i tržišta.

Vlada Srbije usvojila je Zaključak o usvajanju Programa o rasporedu i korišćenju subvencija za podršku u radu domaćih prevoznika tereta u drumskom saobraćaju zbog nastale štete u poslovanju prouzrokovane ratnim dejstvima u Ukrajini.

Subvencije su namenjene domaćim preduzećima čiji su vlasnici i vozači kamiona i poseduju samo te kamione za rad i prevoz tereta, a koja su uništena ili oduzeta na teritoriji Ukrajine. Subvencije nisu namenjene velikim preduzećima koja u vlasništvu imaju veliki broj kamiona.

„Imajući u vidu neophodnost funkcionisanja prevoza tereta, kako u domaćem, tako i međunarodnom prevozu, kao važne privredne grane potrebno je obezbediti sredstva za očuvanje privredne aktivnosti u ovoj oblasti i rad privrednih subjekata, čije je poslovanje, usled ratnih dejstava u Ukrajini, pretrpelo izuzetne gubitke i dovelo u pitanje kontinuitet poslovanja domaćih prevoznika u ovoj oblasti privrede“, ističe se u saopštenju.

 • MarijaS

  13.10.2022 #1 Author

  Vlada ulaze napore kako bi omogućile pomoć malim i srednjim preduzećima

  Odgovori

 • GOCA BG

  13.10.2022 #2 Author

  Zastita potrosaca je na zadnjem mestu…

  Odgovori

 • SUNCOKRET

  14.10.2022 #4 Author

  Ovakva odluka je potpuno opravdana.

  Odgovori

 • MAJA

  14.10.2022 #5 Author

  Vlada ima nekada dobre poteze a nekada i ne

  Odgovori

 • LEKI

  16.10.2022 #6 Author

  Videcemo dali je odluka opravdana

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...