Audi u nevolji

Volkswagen grupa snizila svoju prognozu operativne dobiti

EUVesti

10.7.2024 10:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Volkswagen grupa snizila svoju prognozu operativne dobiti Volkswagen grupa snizila svoju prognozu operativne dobiti
Volkswagen grupa je snizila svoju prognozu operativne dobiti na 6,5-7,0 odsto sa 7,0-7,5 odsto nakon što je rekla da brend Audi razmatra zatvaranje svoje... Volkswagen grupa snizila svoju prognozu operativne dobiti

Volkswagen grupa je snizila svoju prognozu operativne dobiti na 6,5-7,0 odsto sa 7,0-7,5 odsto nakon što je rekla da brend Audi razmatra zatvaranje svoje lokacije u Briselu zbog niske potražnje za vrhunskim električnim automobilima.

Volkswagen grupa, Audijeva matična kompanija, saopštila je da će troškovi vezani za ovu odluku, zajedno sa drugim neočekivanim troškovima u drugom tromesečju, imati uticaj u ukupnom iznosu do 2,6 milijardi evra (2,8 milijardi dolara) u finansijskoj 2024. godini, piše Seebiz.

Potražnja za Audijevim K8 e-tronom, lansiranim 2018. godine, naglo je opala i proizvođač automobila razmišlja o potpunom okončanju proizvodnje.

Briselska lokacija se, takođe, suočila sa „dugoročnim strukturalnim izazovima“, uključujući poteškoće u promeni rasporeda zbog blizine grada i visokih logističkih troškova. Sada bi počeo proces konsultacija za pronalaženje alternativnih rešenja.

„Ovo može uključivati prestanak rada ako se ne pronađe alternativa“, navodi Audi u saopštenju.

Ostali neplanirani troškovi koji opterećuju Volkswagen grupu uključivali su gubitke u stranoj valuti zbog dekonsolidacije Volkswagen Bank Rus u njenom odeljenju za finansijske usluge i planirano zatvaranje poslovanja sa gasnim turbinama podružnice MAN Energy Solutions.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.