VOLVO U KINI OPET RADI NORMALNO Automobilski gigant živnuo

SvetVesti

23.3.2020 00:13 Autor: Vladimir Jokanović 1

VOLVO U KINI OPET RADI NORMALNO Automobilski gigant živnuo VOLVO U KINI OPET RADI NORMALNO Automobilski gigant živnuo
Kompanija „Volvo“ vratila se redovnom režimu proizvodnje u Kini, dok istovremeno zatvara svoje pogone u Evropi i SAD. Nastavak normalne proizvodnje predstavlja tračak nade... VOLVO U KINI OPET RADI NORMALNO Automobilski gigant živnuo

Kompanija „Volvo“ vratila se redovnom režimu proizvodnje u Kini, dok istovremeno zatvara svoje pogone u Evropi i SAD. Nastavak normalne proizvodnje predstavlja tračak nade za automobilsku industriju, koja je faktički u Evropi prestala sa radom.

„Volvo“ je zatvorio američku fabriku, a među poslednjima i svoje proizvodne pogone u Evropi, ali prema rečima izvršnog direktora komapnije, Hakana Samuelsona, u Kini je proizvodnja normalna.

„Sve fabrike su se vratile i postoje vrlo pozitivni znakovi normalizacije. Svi prodajni saloni su otvoreni i tamo su uočljivi znakovi približni mormalnoj situaciji. Svi imaju osećaj da je prošlo“, rekao je Samuelson za „Financial Times“ od petka.

Pogoni „Volvoa“ u matičnoj Švedskoj biće zatvoreni barem do 14, a u belgijskom Gentu, do 7. aprila. „Volvo“ nije aktivirao kreditne linije da bi olakšao krizu, nego je smanjio plate.

Izvor. FT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...