nakon dobrog poslovnog poteza

Vrednost investicije TDR Capital u supermarket Asda porasla 20 puta

BiznisInvesticijeNovacSvetVesti

20.4.2022 17:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vrednost investicije TDR Capital u supermarket Asda porasla 20 puta Vrednost investicije TDR Capital u supermarket Asda porasla 20 puta
Suvlasnik lanca supermarketa Asda rekao je da je vrednost njegove investicije u firmu porasla skoro 20 puta za nešto više od godinu dana, navodi... Vrednost investicije TDR Capital u supermarket Asda porasla 20 puta

Suvlasnik lanca supermarketa Asda rekao je da je vrednost njegove investicije u firmu porasla skoro 20 puta za nešto više od godinu dana, navodi se u izveštaju.

Privatna investicijska kompanija TDR Capital sa sedištem u Londonu i braća britansko-indijski milijarderi Mošin u Zuber Isa (Mohsin i Zuber Issa) zajedno su kupili većinski vlasnički udeo u Asdi u februaru 2021, piše Easterneye.biz.

TDR tvrdi da njegov udeo sada vredi 1,4 milijarde funti na papiru, ili 19,8 puta više od prvobitne investicije, što ukazuje da je finansijska grupa uložila nešto više od 70 miliona funti da podrži posao, prema dokumentima u koje je Financial Times imao uvid.

U izveštaju se dodaje da je TDR ukupno uložio procenjenih 390 miliona funti kapitala kako bi podržao otkup Asde od 6,8 milijardi funti, isti iznos kao i njegovi partneri braća Isa.

Izveštaji kažu da su TDS Capital zajedno sa braćom Isa izrazili interesovanje za Boots, britanski lanac proizvoda za negu i lepotu, i farmaciju. Prema analitičarima, u vlasništvu Valgreens Boots Alliance, Boots bi mogao biti procenjen na sedam milijardi funti.

Veruje se da su indijski Reliance Industries, američka investiciona kompanija Apolo i konzorcijum CVC Capital Partners i Bain Capital potencijalni ponuđači za Boots. Prema izveštajima, pobednik će verovatno biti saopšten sledećeg meseca.

Analitičari su rekli da je nova investicija od 70 miliona funti u otkup Asde, naznačena u dokumentima TDR-a, mogla biti dopunjena prihodima od drugih investicija, uključujući EG Group, posao sa benzinskim predstavništvima koji takođe poseduje u partnerstvu sa braćom Issa.

Asdina zarada je poboljšana, dok je prodaja grupe od 27 skladišta za smanjenje dugova prošle godine dostigla 1,7 milijardi funti, nadmašivši očekivanja za više od 700 miliona funti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...