održana inauguracija u skupštini srbije

Vučić položio zakletvu za drugi predsednički mandat

SrbijaVesti

31.5.2022 11:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Vučić položio zakletvu za drugi predsednički mandat Vučić položio zakletvu za drugi predsednički mandat
U Skupštini Srbije održana je svečana inauguracija predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je danas zakletvu na posebnoj sednici Skupštine Srbije,... Vučić položio zakletvu za drugi predsednički mandat

U Skupštini Srbije održana je svečana inauguracija predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je danas zakletvu na posebnoj sednici Skupštine Srbije, čime je započeo još jedan petogodišnji mandat.

Pre inauguracije ispred Skupštine okupilo se nekoliko stotina građana koji su preko video bima pratili polaganje zakletve.

Predsednik Srbije pročitao je zakletvu iz Ustava, a potom je usledilo intoniranje himne Srbije.

Vučić je izjavio da sledeća Vlada Srbije treba da bude formirana do kraja jula, i najavio da će biti razmatrane sankcije Rusiji.

Vučić je poručio je da želi da bude predsednik svih i predsednik za sve, prvi u obavezama, a poslednji u privilegijama. Dodao je i to da će prioritet biti „mir, stabilnost, nezavisnost u odlučivanju, sloboda, sigurnost, zdravlje, Evropa, rad, rad i rad“.

Podsetimo, Aleksandar Vučić je pobedio na predsedničkim izborima 3. aprila u prvom krugu, sa 58,59 odsto, odnosno 2.224.914 glasova, prema podacima Republičke izborne komisije, i time dobio još jedan petogodišnji predsednički mandat.

  • MARKO7

    31.5.2022 #1 Author

    Odlično! To je polagao i pre dva meseca….

    Odgovori

  • Mike

    31.5.2022 #2 Author

    Veoma hrabro, kao i uvek, pred svojim pulenima, bez opozicije. Želim mu da ga što pre završi i ode u zasluženu penziju, zaslužio je s obzirom da radi 24/7, evo već 11. godina 😇

    Odgovori

  • Emilija

    31.5.2022 #3 Author

    Sve ide glatko

    Odgovori

  • SNEZANA

    31.5.2022 #4 Author

    Bas se radujemo

    Odgovori

  • STRELAC

    31.5.2022 #5 Author

    Odbrojavanje je pocelo!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...