Potvrđeno ulaganje u proizvodnju bezdimnih proizvoda

Vučić razgovarao sa generalnim direktorom Philip Morrisa u Njujorku o investicijama

SrbijaVesti

25.9.2024 08:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vučić razgovarao sa generalnim direktorom Philip Morrisa u Njujorku o investicijama Vučić razgovarao sa generalnim direktorom Philip Morrisa u Njujorku o investicijama
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se s generalnim direktorom kompanije Philip Morris International Jacekom Olčakom (Jacek Olczak) u Njujorku, sa kojim je razgovarao o... Vučić razgovarao sa generalnim direktorom Philip Morrisa u Njujorku o investicijama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se s generalnim direktorom kompanije Philip Morris International Jacekom Olčakom (Jacek Olczak) u Njujorku, sa kojim je razgovarao o poslovanju te kompanije u Srbiji, kao i o novim investicijama, ekološkoj inicijativi i inovacijama u industriji.

„Prošle godine smo obeležili 20 godina od privatizovanja Duvanske industrije Niš, kada je potpisan i Memorandum o razumevanju između ove kompanije i Vlade Srbije. Za nas su ovakve strane investicije od presudnog značaja za razvoj ekonomije i privrede i dodatno učvršćuju poziciju naše zemlje kao važnog partnera u oblasti inovacija i modernih tehnologija“, napisao je Vučić, a prenela eKapija.

Kompanija Philip Morris International najavila je prošle godine da planira da investira 100 miliona dolara u fabriku u Nišu, i to u proizvodnju nove linije bezdimnih duvanskih proizvoda, koji će biti namenjeni izvozu.

„Zahvaljujući najnovijem ulaganju od 100 miliona dolara biće otvoreno oko 200 novih radnih mesta. Sa ovom investicijom, ukupno ulaganje kompanije Philip Morris u poslovanje u Srbiji premašiće milijardu dolara“, navedeno je u saopštenju, povodom obeležavanja 20 godina od privatizacije Duvanske industrije Niš.

U ime Vlade Srbije Memorandum o razumevanju potpisala je tadašnja predsednica Ana Brnabić, koja je rekla da je komapnja Philip Morris jedan od lidera u inovacijama, savremenim tehnologijama i koja svojim potrošačima nudi sve inovativnija i bolja rešenja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.