oni će biti namenjeni izvozu

Philip Morris investira 100 miliona dolara u bezdimne duvanske proizvode

SrbijaVesti

6.9.2023 18:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Philip Morris investira 100 miliona dolara u bezdimne duvanske proizvode Philip Morris investira 100 miliona dolara u bezdimne duvanske proizvode
Fabrika duvana u Nišu Philip Morris International saopštila je u sredu da će investirati 100 miliona dolara u proizvodnju nove linije bezdimnih duvanskih proizvoda,... Philip Morris investira 100 miliona dolara u bezdimne duvanske proizvode

Fabrika duvana u Nišu Philip Morris International saopštila je u sredu da će investirati 100 miliona dolara u proizvodnju nove linije bezdimnih duvanskih proizvoda, koji će biti namenjeni izvozu.

„Zahvaljujući najnovijem ulaganju od 100 miliona dolara biće otvoreno oko 200 novih radnih mesta. Sa ovom investicijom, ukupno ulaganje kompanije Philip Morris u poslovanje u Srbiji premašiće milijardu dolara“, navedeno je u saopštenju, povodom obeležavanja 20 godina od privatizacije Duvanske industrije Niš.

Tim povodom potpisan je, kako je navedeno, Memorandum o razumevanju između kompanije Philip Morris i Vlade Srbije.

„Danas pravimo veliki iskorak ka ostvarenju naše vizije budućnosti u kojoj će cigarete biti zamenjene boljim alternativama. Fabrika u Nišu je odličan primer razvoja i modernizacije koji donosi vrhunske poslovne rezultate kroz primenu savremenih tehnoloških rešenja i inovacija“, rekao je predsednik kompanije Jacek Olczak.

Dodao je da je zahvalan Vladi Srbije što je stvorila dobro poslovno okruženje koje je kompaniji omogućilo da uspešno posluje 20 godina.

U ime Vlade Srbije Memorandum o razumevanju potpisala je predsednica Ana Brnabić, koja je rekla da je komapnja Philip Morris jedan od lidera u inovacijama, savremenim tehnologijama i koja svojim potrošačima nudi sve inovativnija i bolja rešenja.

„Ulaganje kompanije Philip Morris od pet miliona dolara u StarTech, projekat za podršku inovacijama i digitalnoj transformaciji srpske privrede, predstavlja primer odgovornog poslovanja i načina na koji kompanija podržava viziju Vlade Srbije u tome da naša zemlja bude evropski centar za savremene tehnologije“, rekla je Brnabić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...