razgovor o investicijama u poslovne projekte

Vučić sa francuskim privrednicima o učešću u infrastrukturnim projektima u Srbiji

BiznisSrbijaVesti

29.9.2022 13:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Vučić sa francuskim privrednicima o učešću u infrastrukturnim projektima u Srbiji Vučić sa francuskim privrednicima o učešću u infrastrukturnim projektima u Srbiji
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u četvrtak u Beogradu sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja „Pokret francuskih kompanija – MEDEF“ o investicijama u prioritetne privredne sektore,... Vučić sa francuskim privrednicima o učešću u infrastrukturnim projektima u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u četvrtak u Beogradu sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja „Pokret francuskih kompanija – MEDEF“ o investicijama u prioritetne privredne sektore, i o zainteresovanosti francuskih kompanija za učešće u realizaciji velikih infrastrukturnih projekata u Srbiji.

Vučić je ocenio da su ekonomska i politička stabilnost, kao i sveobuhvatne reforme, doveli Srbiju „na lidersku poziciju, kao jednu od svetski najpopularnijih investicionih lokacija“.

Istakao je da su kontinuirana saradnja i prisustvo francuskih kompanija i povećanje investicija najbolja preporuka drugim globalnim kompanijama da svoje poslovanje počnu u Srbiji, saopštila je pres-služba predsednika, prenosi Beta.

Teme razgovora Vučića i predstavnika najvećeg udruženja poslodavaca u Francuskoj bile su i hrana, ekologija, obnovljivi izvori energije, razvoj IT sektora i softverske industrije, finansiranje projekata, kao i razvoj Beograda i zainteresovanost francuskih kompanija za učešće u realizaciji projekta rekonstrukcije i modernizacije brze pruge Beograd-Niš.

Na sastanku sa delegacijom privrednika, koju je predvodio Кristofer Peti, rečeno je da je zajednička misija privrednika i svake države da rade na promociji i jačanju malih i srednjih preduzeća koja čine oslonac svake zdrave privrede.

Vučić je razgovarao i sa državnom sekretarkom nemačkog Ministarstva za ekonomske poslove i klimatsku akciju Franciskom Brantner o bilateralnim i ekonomskim odnosima, energetici, i o nemačkim investicionim projektima u Srbiji.

Vučić i Brantner razmatrali su i saradnju Srbije i Nemačke u sferi „zelenih investicija“ i borbi protiv klimatskih promena, sa osvrtom na ekološke standarde, tehničke kontrole i ekspertize u oblasti rudarstva i energetike, saopštilo je Predsedništvo.

Izrazili su, piše u saopštenju, „čvrstu volju da nastave blisku i direktnu saradnju u oblastima od značaja za obe zemlje, naročito u sektorima energetike i životne sredine, u koje Nemačka ulaže najveći deo svojih sredstava“.

Vučić je istakao da je Nemačka među vodećim privrednim partnerima i najvažniji bilateralni donator Srbije, da su kompanije iz te zemlje u svim vitalnim sektorima privrede, i da međusobna ekonomska saradnja sve više uključuje investicije u visoko-tehnološkom sektoru.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...