Avio-kompanija opsluživala oko 35 odsto putnika na aerodromu u glavnom gradu BiH

Wizz Air objasnio razloge odlaska iz Sarajeva

Vesti

25.10.2022 09:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Wizz Air objasnio razloge odlaska iz Sarajeva Wizz Air objasnio razloge odlaska iz Sarajeva
Iz mađarske avio-kompanije Wizz Air saopšteno je da su nepovoljna situacija na tržištu i izazovno poslovno okruženje doveli do zatvaranja njihove baze u Aerodromu... Wizz Air objasnio razloge odlaska iz Sarajeva

Iz mađarske avio-kompanije Wizz Air saopšteno je da su nepovoljna situacija na tržištu i izazovno poslovno okruženje doveli do zatvaranja njihove baze u Aerodromu Sarajevo.

Niskobudžetni prevoznik će krajem sledeće nedelje ukinuti gotovo sve svoje linije iz glavnog grada Bosne i Hercegovine i premestiti svoja dva aviona stacionirana u Sarajevu, prenosi SeeBiz.

„Glavni izazovi s kojima smo se suočili u Sarajevu su rastuće cene goriva i visoki nivoi inflacije, koji su uticali na potražnju za avio-prevozom u zemlji“, piše u saopštenju avio-kompanije Wizz Air.

Dodaje se da će da održavaju samo usluge od Abu Dabija i Londona do Sarajeva, koje će obavljati njihove podružnice iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Ujedinjenog Kraljevstva, prenosi Ex-Yu Aviation.

Avio-prevoznik će se umesto toga fokusirati na razvoj svoje baze u Tuzli, ali će zasad održavati dva aviona u gradu.

„Kao rezultat postojećih tržišnih uslova, naša baza u Tuzli će zasad nastaviti da leti sa istim brojem aviona. Nedavno smo najavili novu liniju iz Tuzle za Ajndhoven, i stalno pratimo potražnju, kako bismo joj se prilagodili i pokrenuli dodatne nove rute, kako bismo našim klijentima služili najbolje što možemo“, poručili su iz avio-kompanije Wizz Air.

Očekuje se da će avio-prevoznik da proširi svoje operacije izvan Tuzle tokom letne sezone 2023. godine, s nekoliko ruta koje su ranije letele iz Sarajeva, a koje će biti pokrenute.

Očekuje se da će odlazak avio-prevoznika Wizz Air iz Sarajeva uticati na performanse aerodroma u tom gradu. Ta avio-kompanija je opsluživala oko 35 odsto putnika Aerodroma Sarajevo, odnosno ukupno oko 400.000 putnika.

Procenjuje se da će prevoznik ove nadolazeće zimske sezone, koja traje od sledeće nedelje do 25. marta, opsluživati između 150.000 i 200.000 dodatnih putnika na uslugama do i iz glavnog grada Bosne i Hercegovine. Tridesetak zaposlenih iz Sarajeva dobilo je ponude da se preseli u druge baze.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...