Niskobudžetna avio-kompanija pravi izmene u poslovanju u Bosni i Hercegovini

Wizz Air zatvara bazu u Sarajevu

BiznisNovacPoslovanjeRegionVesti

6.10.2022 09:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Wizz Air zatvara bazu u Sarajevu Wizz Air zatvara bazu u Sarajevu
Wizz Air, najveća niskotarifna avio-kompanija u srednjoj i istočnoj Evropi, saopštila je da će od 1. novembra zatvoriti bazu u Sarajevu. „S dubokim žaljenjem... Wizz Air zatvara bazu u Sarajevu

Wizz Air, najveća niskotarifna avio-kompanija u srednjoj i istočnoj Evropi, saopštila je da će od 1. novembra zatvoriti bazu u Sarajevu.

„S dubokim žaljenjem smo morali da donesemo tešku, ali odgovornu odluku da 1. novembra zatvorimo svoju bazu u Sarajevu. Putnici s rezervacijama na koje utiče ova odluka danas će biti primiti imejl u kojima se navode saveti za sve njihove opcije, koje uključuju ponovnu rezervaciju, puni povraćaj novca ili 120 odsto originalne cene u vidu kredita avio-kompanije“, saopštili su iz ovog avio-prevoznika.

Iz kompanije su naveli da je ova odluka rezultat trenutnih izazova koji se javljaju u makroekonomskom okruženju, kao i kontinuiranih izazova u lancu snabdevanja, prenosi agencija Mina, pozivajući se na Klix.ba.

„Nakon pregleda trenutnih performansi, važno nam je da svoju mrežu brzo prilagodimo promenama na tržištu i potrebama naših kupaca, kako bismo ostali otporni i konkurentni na tržištu. U skladu s tim, za sada se fokusiramo na povećanje prisutnosti naše bosansko-hercegovačke baze u Tuzli, te ćemo stoga 1. novembra zatvoriti našu bazu u Sarajevu“, najavili su iz avio-kompanije.

Posadi, pilotima i kabinskom osoblju kompanije Wizz Air sa aerodroma Sarajevo ponuđena je mogućnost da lete iz druge baze u Bosni i Hercegovini (BiH) ili iz susedstva.

„Uprkos neviđenim poteškoćama u turističkoj industriji u poslednje dve godine, Wizz Air ostaje opredeljen ka dugoročnom rastu u BiH, stvarajući stotine direktnih radnih mesta, istovremeno stimulišući turističku i ugostiteljsku industriju. Iskreno se izvinjavamo našim klijentima zbog neprijatnosti koje je ova odluka izazvala“, poručili su iz avio-kompanije.

  • Anna

    6.10.2022 #1 Author

    Teška odluka avio kompanije.

    Odgovori

  • Anna

    6.10.2022 #2 Author

    Teška odluka avio kompanije. Ali sigurna sam da su dobro razmislili pre zatvaranja.

    Odgovori

  • Dunja5

    6.10.2022 #3 Author

    Steta, ali bitno da postoji alternativa.

    Odgovori

  • FRUIT04

    9.10.2022 #4 Author

    Nisu oni tu odluku doneli tek tako.

    Odgovori

  • Maša

    16.10.2022 #5 Author

    Steta…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...