Automobil će uključivati i postojeće uređaje kompanije

Xiaomi počinje da proizvodi električne automobile od 2024. godine

AutomobiliHi-techLifestyleSvetVesti

19.10.2021 08:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Xiaomi počinje da proizvodi električne automobile od 2024. godine Xiaomi počinje da proizvodi električne automobile od 2024. godine
Izvršni direktor kompanije Xiaomi Lej Đun (Lei Jun) najavio je da će ova fabrika pametnih telefona od prve polovine 2024. godine početi da proizvodi... Xiaomi počinje da proizvodi električne automobile od 2024. godine

Izvršni direktor kompanije Xiaomi Lej Đun (Lei Jun) najavio je da će ova fabrika pametnih telefona od prve polovine 2024. godine početi da proizvodi električne automobile.

Ovu vest najpre su objavili lokalni mediji, pa je kompanija potvrdila, a onda je i direktor marketinga Zang Zijuan (Zang Ziyuan) potvrdio vest javnosti preko platforme Weibo.

Kada je reč o samim automobilima, detalji još uvek nisu poznati, ali se očekuje da će Xiaomi u njih integrisati i druge svoje proizvode.

Podsetimo, kompanija je u martu najavila da će u narednih 10 godina uložiti 10 milijardi dolara u novu diviziju električnih automobila, a već sada povećava kapacitet zaposlenih, mada još uvek nije bilo reči o tome hoće li automobile proizvoditi samostalno, ili u saradnji sa drugim proizvođačima.

Inače, Xiaomi je jedan od najvećih proizvođača telefona u Kini, ali njihove profitne marže su veoma niske. Kada se tome doda i trenutni nedostatak čipova, profit kompanije bi mogao brzo da se „istopi“. Električna vozila bi kompaniji dala jedan dodatni i, što je važnije, pouzdan izvor prihoda u narednim godinama.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...