Italijanski mediji prenose ogorčenje građana odlukama Vlade

Za ozbiljne propuste u održavanju puteva kazna od 100.000 evra

BiznisEUInfrastrukturaVesti

14.5.2021 22:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Za ozbiljne propuste u održavanju puteva kazna od 100.000 evra Za ozbiljne propuste u održavanju puteva kazna od 100.000 evra
Mnogi stanovnici Ligurije, ali i ostatka Italije su pre skoro godinu dana sa olakšanjem dočekali vest da je tadašnje Ministarstvo za infrastrukturu i saobraćaj... Za ozbiljne propuste u održavanju puteva kazna od 100.000 evra

Mnogi stanovnici Ligurije, ali i ostatka Italije su pre skoro godinu dana sa olakšanjem dočekali vest da je tadašnje Ministarstvo za infrastrukturu i saobraćaj Italije, na čelu sa Paolom De Mikeli, otvorilo postupak protiv firme koncesionara Autostrade per l’Italia (ASPI), Atlantia Group, zbog sumnje u ozbiljno kršenje propisa o izgradnji i održavanju.

Postupak je tada otvorio još jedan front između bivše Vlade premijera Kontea i grupe koja se kotira na berzi i koja je 30 odsto u vlasništvu porodice Benetton.

Istraga koja je usledila podrazumevala je inspekciju 285 tunela Ligurske mreže, od kojih se kod 95 odsto njih pokazalo da imaju ozbiljne bezbednosne probleme sa konstrukcijom ili potrebu za hitnim intervencijama. Ti nalazi su podrazumevali da koncesionar hitno interveniše i otkloni sve probleme zbog kojih su na putevima u ovoj regiji ozbiljno ugroženi svi putnici.

Međutim, prema pisanju italijanskih medija, uvid u finansijske izveštaje Atlantia Grupe za prvi kvartal ove godine, pokazuju da su se svi ozbiljni nalazi inspekcija završili sa kaznom od 100.000 evra koju će platiti ASPI. Ovim je istražni postupak vezan za propuste na održavanju puteva u Liguriji zatvoren, a gužve i problemi po putevima u ovoj regiji, kako kažu italijanski mediji, nastavljeni.

  • Tina

    15.5.2021 #1 Author

    To je velika odgovornost i za takve propuste kazne treba da budu jos vece

    Odgovori

  • BOLEK

    16.10.2022 #3 Author

    Treba povecati kazne

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...