Srpski ski-centar dobija nove sadržaje

Za „Snowboard park“ i proširenje ski staza na Kopaoniku milion evra

BiznisInvesticijeSrbijaTurizamVesti

2.9.2022 09:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Za „Snowboard park“ i proširenje ski staza na Kopaoniku milion evra Za „Snowboard park“ i proširenje ski staza na Kopaoniku milion evra
Skijališta Srbije su raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na proširenju i uređenju ski staza i infrastrukture u ski centru Kopaonik. Radovi... Za „Snowboard park“ i proširenje ski staza na Kopaoniku milion evra

Skijališta Srbije su raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na proširenju i uređenju ski staza i infrastrukture u ski centru Kopaonik.

Radovi treba da budu urađeni po sistemu „ključ u ruke“, a njihova vrednost je procenjena na 115.000.000 dinara bez PDV-a, ili skoro milion evra, piše eKapija.

Ski centru Kopaonik, radi pružanja što kvalitetnije usluge skijašima, potrebno je proširenje i nivelacija postojećih ski staza, kao i izgradnja novih sadržaja kao što je snoubord park i obezbeđenje rasvete duž žičare Krst, snoubord parka i veze do izlazne stanice žičare, istaknuto je u tehničkoj specifikaciji.

„Kako bi se povećao komfor korisnika i rasteretile postojeće staze, a samim tim poboljšala funkcionalnost i bezbednost u skijalištu, planira se nivelacija ski staze Pančić – 4D, uklanjanje nefunkcionalnih snoubord rampi na ski stazi Pančić koju će ubuduće koristiti skijaši, formiranje veze od izlazne stanice žičare Krst do trase gasovoda ka stazi Treska, izgradnja snoubord parka na lokaciji između žičare Krst i ski staze Malo jezero, proširenje sistema veštačkog osnežavanja za potrebe osnežavanja parka, i izrada rasvete žičare Krst i rasvete staze u snoubord parku kao i staze od parka do izlazne stanice žičare Krst, sa pratećom tehničkom dokumentacijom“, navodi se iz Skijališta Srbije.

Lokacija Krst – Malo jezero za „Snowboard park“

Za potrebe rekreativnog i takmičarskog bavljenja snoubordom, neophodna je izrada potrebne tehničke dokumentacije za izvođenje radova i izgradnja snou bord parka, pojašnjeno je u dokumentaciji.

Predviđena površina za izgradnju parka je između žičare Krst i ski staze Malo jezero. Na datoj lokaciji trebalo bi predvideti neophodan sadržaj od minimalno tri rampe konfiguracije koja će zadovoljiti takmičarski rang, a ujedno na neophodnom rastojanju da pruži bezbednost snoubordera. Ukoliko na predmetnoj lokaciji postoji mogućnost, predvideti i veći broj rampi.

Rokovi za izradu tehničke dokumentacije za svaki posao zasebno je 25 dana, a za izvođenje radova 90 dana zasebno po vrsti posla.

  • GOCA BG

    2.9.2022 #1 Author

    Ova vest ce najvise obradovati ljubitelje skijanja…

    Odgovori

  • Anna

    3.9.2022 #2 Author

    Kako Vas nije sramota! Pričate na sav glas kako treba da štedimo struju, a Vi postavljate rasvetu duž snoubord staza da gore po celu noć. Za milion evra mogli ste da podignete vetro turbine u celoj Srbiji i da ne brinemo o zimi koja dolazi.

    Odgovori

  • Ceca

    4.9.2022 #3 Author

    Prioriteti…

    Odgovori

  • TATJANA

    4.9.2022 #4 Author

    Skijasi pripremite se

    Odgovori

  • MARE

    4.9.2022 #5 Author

    A ona kafana na Pancicevom vrhu i dalje stoji , cekaju da prodje vreme pa da nas ubede da je oduvek bila tu

    Odgovori

  • Tina

    10.9.2022 #6 Author

    Lep razlog da nam sto vise dolaze strani turisti

    Odgovori

  • LEKI

    10.9.2022 #7 Author

    Lepe vesti za ljubitelje skijanja

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...