Rok za izvršenje usluga 60 meseci

Za upravljanje projektom izgradnje linijske infrastrukture Nacionalnog stadiona 900 miliona dinara

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

13.6.2022 13:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Za upravljanje projektom izgradnje linijske infrastrukture Nacionalnog stadiona 900 miliona dinara Za upravljanje projektom izgradnje linijske infrastrukture Nacionalnog stadiona 900 miliona dinara
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije je za „upravljanje projektom i stručni nadzor“ na izgradnji linijske infrastrukture za potrebe izgradnje Nacionalnog stadiona u Surčinu... Za upravljanje projektom izgradnje linijske infrastrukture Nacionalnog stadiona 900 miliona dinara

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije je za „upravljanje projektom i stručni nadzor“ na izgradnji linijske infrastrukture za potrebe izgradnje Nacionalnog stadiona u Surčinu namenilo 900 miliona dinara.

Kako je objavila Nova ekonomija, rok za izvršenje tih usluga je pet godina (60 meseci), što se vidi iz oglasa o javnoj nabavci. Od ponuđača se, između ostalog, traži da je u obračunskoj 2021. godini ostvario ukupan prihod od minimum 1,8 milijardi dinara poslovnog prihoda, a rok za podnošenje ponuda je 20. jun, prenosi agencija Beta.

Ministarstvo je u tehničkoj specifikaciji navelo da je procenjena vrednost linijske infrastrukture za potrebe izgradnje Nacionalnog fudbalskog stadiona oko 180 miliona evra.

U istoj specifikaciji, međutim, nije detaljno obrazloženo šta sve obuhvataju „upravljanje projektom“ i „stručni nadzor“.

Navedeno je da se na kompleksu površine od oko 120 hektara, a koji se infrastrukturno oprema, nalaze saobraćajne površine, putni objekti i mostovske konstrukcije, kompletna hidrotehnička infrastruktura sa tretmanom otpadnih voda, kompletna energetska infrastruktura naponskog stanja 110kV.

Vlada Srbije je, kako piše u modelu ugovora, 11. maja dala saglasnost da se projekat izgradnje linijske infrastrukture za potrebe izgradnje Nacionalnog stadiona proglasi projektom od posebnog značaja.

Početkom godine utvrđen je Prostorni plan područja posebne namene Nacionalnog fudbalskog stadiona. Površina obuhvaćena planom iznosi oko 119 hektara. Površina za sportske objekte i komplekse (nacionalni fudbalski stadion i pomoćni sprotski objekti), kako se vidi u prostornom planu, iznosi oko 46,5 hekatra. Područje na kojem će se graditi stadion nalazi u široj zoni sanitarne zaštite Beogradskog vodoizvorišta.

  • MARKO7

    13.6.2022 #1 Author

    Realno ogromna svota novca…

    Odgovori

  • Nesha

    13.6.2022 #2 Author

    Ali ljudi, to nije Surčin nego Ostružnica. U stvari nije za par metara. Predsednik je rekao da je laž da će stadion biti u Ostružnici i onda ga je bukvalno pomerio za par metara da ne bude u Ostružnici. Proverite slobodno. To je udaljeno 20km od poslednje zgrade u Novom Beogradu.
    Zbog te lokacije taj stadion će da bude večito prazan, svi su pričali da je morao da vrati usluge Surčinskom ili kom beše klanu, da im napravi inforastrukturu oko Ostružnice da bi ti „koji vode vođe navijača“ dobili neku nadoknadu: infrastruktura, skok cena nekretnina… Tako su velike pare spucane na ime nacionalnog projekta, a u stvari vođama vođa navijača zbog usluga navijača po potrebi (tuča, razbijanje protesta, zabrana pogrdnog skandiranja…)

    Odgovori

  • kaćica

    13.6.2022 #3 Author

    U taj fudbal se previse novca ulaze.

    Odgovori

  • GOCA BG

    13.6.2022 #4 Author

    Projekat od posebnog znacaja,cekamo da se zavrsi…

    Odgovori

  • SNEZANA

    14.6.2022 #5 Author

    Da nije malo mnogo

    Odgovori

  • NATI29

    15.6.2022 #6 Author

    Previse je para

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...