Kombinacija proizvodnih i komercijalnih delatnosti

U Batajnici na auto-putu Beograd-Subotica planirana privredna zona na 2,8 hektara

BiznisInvesticijePoslovanjeSrbijaVesti

13.6.2022 08:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

U Batajnici na auto-putu Beograd-Subotica planirana privredna zona na 2,8 hektara U Batajnici na auto-putu Beograd-Subotica planirana privredna zona na 2,8 hektara
Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid nacrt izmena i dopuna plana detaljne regulacije kompleksa benzinskih stanica u... U Batajnici na auto-putu Beograd-Subotica planirana privredna zona na 2,8 hektara

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid nacrt izmena i dopuna plana detaljne regulacije kompleksa benzinskih stanica u Batajnici, na autoputu E-75 Subotica-Beograd, smer ka Subotici.

Naručilac plana je firma Blok invest doo iz Beograda, a obrađivač Urbanistički centar doo Beograd, piše eKapija.

Granicom Izmene i dopune plana detaljne regulacije obuhvaćen je prostor stanice za snabdevanje gorivom sa desne strane auto-puta E-75 u smeru ka Subotici.

U postojećem stanju, predmetna lokacija sadrži stanicu za snabdevanje gorivom i u drugom delu neizgrađeno zemljište.

U planu je da se na površini od 2,83 ha izgradi privredna zona koja će obuhvatiti stanicu za snabdevanje gorivom, privredne delatnosti i pristupnu saobraćajnicu sa auto-puta.

U okviru privredne zone moguća je gradnja delatnosti sekundarne privrede – drvna industrija, postrojenje na otvorenom, skladište, logistika, delatnost sakupljanja, transporta, skladištenja i tretmana otpadnog drveta.

Kompatibilna namena koja može biti zastupljena i na 100 odsto parcele su komercijalne delatnosti: trgovina, motel, hotel, restoran, kafe i sl, kao i uslužne delatnosti – servisi za vozila, iznajmljivanje vozila, vulkanizerske radnje, autoperionice, prodavnice delova za vozila, šlep-služba, administrativne delatnosti, info-punkt, turistički biro, poslovni objekti, auto-saloni, rekreativni sadržaji.

Kada je u pitanju stanica za snabdevanje gorivom, ona obavezno treba da sadrži i odmorište, parkiralište, toalete i prostor za informacije, uz mogućnost komercijalnih sadržaja kao što je kafe, restoran, prodavnica.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...