Nova fabrika zaposliće 150 ljudi

Turska kompanija Flex Academy otvara još jedan pogon u Priboju

SrbijaVesti

12.1.2022 11:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Turska kompanija Flex Academy otvara još jedan pogon u Priboju Turska kompanija Flex Academy otvara još jedan pogon u Priboju
Tokom obilaska pogona turske kompanije Flex Academy u Priboju, u kojoj se uglavnom proizvode fleksibilna creva od nerđajućeg čelika, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio... Turska kompanija Flex Academy otvara još jedan pogon u Priboju

Tokom obilaska pogona turske kompanije Flex Academy u Priboju, u kojoj se uglavnom proizvode fleksibilna creva od nerđajućeg čelika, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je će taj investitor u tom gradu otvoriti još jedan pogon.

Kompanija Flex Academy od 2017. godine posluje u Slobodnoj zoni Priboj, gde je zakupila 20.000 kvadrata i zaposlila oko 300 radnika, a proizvode izvozi u zemlje Evropske unije, Rusiju i Ameriku.

Procene su da će turska kompanija ove godine imati prihode od oko 22 miliona evra, piše Beta.

U razgovoru sa predstavnicima te kompanije, Aleksandar Vučić je rekao da će u novom pogonu biti zaposleno 150 ljudi.

On je dodao da će Priboj ove godine dobiti gasovod, što će pojeftiniti proizvodnju i u Slobodnoj zoni.

FLEX ACADEMY DOO

SLOBODNA ZONA – RAČA BB, 34210 Rača, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
11.602.837,89 (2020)
Broj zaposlenih:
234 (2020)

Vučić je obišao i pogon Inmold, porodičnog preduzeća iz Požege, koja je u sistemu dualnog obrazovanja, a u Priboju proizvodi delove za alate i industrijske robote.

Obilasku Slobodne zone Priboj prisustvuju i ministarka privrede Anđelka Atansković i ambasador Turske Hami Aksoj (Hami Aksoy).

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...