ZABRANA ULASKA U GRČKU OSTAJE NA SNAZI Državljani Srbije do 31. avgusta neće moći da pređu granicu

BiznisEUIzdvajamoSrbijaTurizamVesti

12.8.2020 11:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

ZABRANA ULASKA U GRČKU OSTAJE NA SNAZI Državljani Srbije do 31. avgusta neće moći da pređu granicu ZABRANA ULASKA U GRČKU OSTAJE NA SNAZI Državljani Srbije do 31. avgusta neće moći da pređu granicu
Grčka je produžila zabranu ulaska u tu zemlju državljanima trećih zemalja, u koje spada i Srbija. Nova zabrana trebalo bi da bude na snazi... ZABRANA ULASKA U GRČKU OSTAJE NA SNAZI Državljani Srbije do 31. avgusta neće moći da pređu granicu

Grčka je produžila zabranu ulaska u tu zemlju državljanima trećih zemalja, u koje spada i Srbija. Nova zabrana trebalo bi da bude na snazi do 31. avgusta, i to na osnovu odluke ministara civilne zaštite, zdravlja i unutrašnjih poslova.

Ova odluka, kojom će našim državljanima i dalje biti onemogućen ulazak u tu zemlju, već je objavljena u Službenom listu Grčke.

Podsetimo, prethodna odluka je na snazi do 14. avgusta, a nova bi samo predstavljala nastavak iste mere i stupiće na snagu u subotu, prenosi Tanjug.

Foto: Printscreen youtube

Mera predviđa privremenu zabranu za ulaz u Grčku svim državljanima trećih zemalja na svim graničnim prelazima te zemlje. To se odnosi na drumske, aerodromske, morske i železničke prelaze zbog preventivnih mera zarad zaštite zdravlja od dodatnog širenje virusa korona na grčku teritoriju.

Zabrana ne važi za države članice EU i Šengen zone, kao i za državljane Australije, Gruzije, Kanade, Japan, Novi Zeland, Ruanda, Južna Koreja, Tajland, Tunis, Urugvaj i Ujedinjene Arapske Emirate.

Odluka je već objavljena u Službenom listu Grčke i važi od 15. do 31. avgusta 2020. godine.

Inače, u Grčkoj je do 12. avgusta registrovano 196 novih slučajeva zaraze korona virusom. Od toga je 20 lica, koji su testirani na graničnim prelazima, obolelo. Prijavljen i jedan smrtni slučaj, saopštila je tamošnja organizacija za javno zdravlje.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...