ZABRANJENE ŽURKE I PROSLAVE NA SPLAVOVIMA Nove mere važe za sve vrste plutajućih objekata

SrbijaVesti

30.7.2020 09:08 Autor: Ljiljana Begović 0

ZABRANJENE ŽURKE I PROSLAVE NA SPLAVOVIMA Nove mere važe za sve vrste plutajućih objekata ZABRANJENE ŽURKE I PROSLAVE NA SPLAVOVIMA Nove mere važe za sve vrste plutajućih objekata
Lučka kapetanija Beograd donela je nove mere za brodove, čamce i splavove, nakon sastanaka, konsultacija i preporuka zdravstvenih radnika, prema kojima se, između ostalog,... ZABRANJENE ŽURKE I PROSLAVE NA SPLAVOVIMA Nove mere važe za sve vrste plutajućih objekata

Lučka kapetanija Beograd donela je nove mere za brodove, čamce i splavove, nakon sastanaka, konsultacija i preporuka zdravstvenih radnika, prema kojima se, između ostalog, zabranjuju žurke i sve druge proslave na svim vrstama plutajućih objekata.

Pod pretnjom kažnjavanja za prekršaj, shodno Zakonu o plovidbi u unutrašnjim vodama, Lučka kapetanija je obavestila brodarstva, zapovednike brodova, starešine plovila, i sve ostale učesnike u plovidbi, da su dužni da se pridržavaju svih mera radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti Covid-19 i zaštite od te bolesti.

„Primenjivati mere propisane Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, Zakonom o javnom zdravlju, kao i druge mere koje priroda te bolesti nalaže u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i svim preporukama Kriznog štaba RS“, navodi se u saopštenju Lučke kapetanije.

Foto: Pixabay.com

Pored toga, zabranjuje se organizovanje žurki, proslava i sličnog na brodovima, čamcima i plutajućim objektima.

Dozvoljena je plovidba čamcem pri čemu treba voditi računa da bude obezbeđena razdaljina između lica na čamcu od dva metra.

„Svaki prekršaj odredaba ovog saopštenja brodarstvu smatraće se prekršajem u unutrašnjoj plovidbi i kazniće se u skladu sa odredbama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama“, stoji, između ostalog, u saopštenju, prenosi Tanjug.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...