Zakon o igrama na sreću donosi stroga pravila

Zabranjeno online klađenje na stranim sajtovima u Crnoj Gori

LifestyleRegionVestiZanimljivosti

27.1.2021 12:44 Autor: Julijana Vincan 0

Zabranjeno online klađenje na stranim sajtovima u Crnoj Gori Zabranjeno online klađenje na stranim sajtovima u Crnoj Gori
Crnogorski građani mogu da zaborave na popularne sajtove za online klađenje poput Bet365, Bet-at-home ili William Hill, jer je nacrtom Zakona o igrama na... Zabranjeno online klađenje na stranim sajtovima u Crnoj Gori

Crnogorski građani mogu da zaborave na popularne sajtove za online klađenje poput Bet365, Bet-at-home ili William Hill, jer je nacrtom Zakona o igrama na sreću predviđena njihova blokada. Stav 107 pomenutog zakona predviđa blokadu IP adresa priređivača koji ne posluju u Crnoj Gori.

“U Crnoj Gori nije dozvoljeno priređivanje igara na sreću pravnim ili fizičkim licima koja se ne nalaze na listi odobrenih priređivača igara na sreću. Ograničavanje pristupa internet stranicama priređivača igara na sreću koji putem kanala online igranja primaju uplate za igre na sreću od igrača u Crnoj Gori, a koji se ne nalaze na listi odobrenih priređivača igara na sreću, obaviće se putem blokade IP adresa od strane ovlašćenih operatera javnih komunikacionih mreža”, navodi se u članu Zakona.

Takođe, dodaje se i da operateri moraju blokirati IP adrese svih sajtova za klađenje koji nemaju dozvolu za priređivanje igara na sreću u Crnoj Gori.

“Operateri javnih komunikacionih mreža i javno dostupnih elektronskih komunikacionih usluga, kao i pravna i fizička lica koja na osnovu posebnih propisa postavljaju, upotrebljavaju ili daju na korišćenje elektronsku komunikacionu mrežu ili pružaju elektronske komunikacione usluge na području Crne Gore, obavezni su da onemoguće pristup IP adresama objavljenim na listi neodobrenih priređivača igara na sreću u Crnoj Gori”, ističe se u zakonu.

Laptop i novac
Foto: Pixabay.com

Kako se dodaje u zakonu, priređivači su obavezni da vode evidenciju o IP adresama koje nisu na listi odobrenih priređivača igara na sreću i da ih dostavljaju nadležnim organima.

“Nadležni organ će sprovesti postupak provere dostavljenih podataka i ostalih podataka pribavljenih iz drugih izvora. Zahtev za onemogućavanje pristupa pojedinim adresama na kojima se priređuju igre na sreću suprotno odredbama ovog zakona nadležni organ će dostaviti nadležnom regulatornom telu koje nadzire rad operatora i koji su dužni da nalože operaterima sprovođenje mera ograničavanja pristupa internet strancima. Lista neodobrenih priređivača igara na sreću sa njihovim IP adresama koji su blokirani od nadležnog organa objaviće se na internet stranicama nadležnog organa”, objašnjeno je u zakonu.

Klađenja za pobednika izbora zabranjena

Nedavni izbori u Sjedinjenim Američkim Država bili su i te kako ispraćeni na kladionicama, koje su nudile kvote za pobedu Donalda Trampa ili Džoa Bajdena. Međutim, u Crnoj Gori takva vrsta klađenja je novim zakonom izričito zabranjena, prenosi CdM.

“Na području Crne Gore zabranjuje se priređivanje klađenja koja su u suprotnosti sa zakonskim propisima i opštim moralnim načelima, moralno prihvatljivim ponašanjem i koja ne poštuju integritet i dostojanstvo lica, zatim koja se odnose na rezultate izbora za predsednika Crne Gore, za predsednike država Evropske unije, za poslanike u parlamentu, za zastupnike u EU parlamentu i za članove predstavničkih tela jedinica lokalne samouprave, kao i na lutrijske igre, uključujući i igre u inostranstvu, kao i njihove simulacije”, ističe se u nacrtu zakona.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...