Zbog blokade puta

Zijin Copper Serbia privremeno obustavio proizvodnju u rudniku Novo Cerovo

SrbijaVesti

13.2.2024 17:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Zijin Copper Serbia privremeno obustavio proizvodnju u rudniku Novo Cerovo Zijin Copper Serbia privremeno obustavio proizvodnju u rudniku Novo Cerovo
Kompanija Zijin Copper Serbia, zajedničko preduzeće Vlade Srbije i kineske Zijin Mining grupe, privremeno je obustavila proizvodnju u rudniku „Novo Cerovo“ zbog blokade puta... Zijin Copper Serbia privremeno obustavio proizvodnju u rudniku Novo Cerovo

Kompanija Zijin Copper Serbia, zajedničko preduzeće Vlade Srbije i kineske Zijin Mining grupe, privremeno je obustavila proizvodnju u rudniku „Novo Cerovo“ zbog blokade puta koji vodi ka tom rudniku, saopšteno je u utorak.

„Blokada puta koju sprovodi veoma mali broj meštana sela Krivelj dovela je do prekida snabdevanja rudnika repromaterijalom, pošto su danas iscrpljene i sve zalihe dizela, eksplozivnih sredstava, kugli i ostalog“, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi Beta.

Proizvodnja je obustavljena u „najmlađem rudniku“, ali je organizovano održavanje na licu mesta i za to je angažovano nekoliko od ukupno 280 radnika.

Kompanija Zijin Copper Serbia istakla je da poštuje srpske zakone, pridržava se svih postojećih sporazuma i aktivno traži dijalog sa organizatorima blokade, lokalnim vlastima i Vladom Srbije, kako bi se blokada puta rešila mirnim putem.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...