odluka doneta na osnovu analiza kompanije

Zijin Mining odustao od geoloških istraživanja na području Kosmaja

BiznisSrbijaVesti

22.2.2022 16:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Zijin Mining odustao od geoloških istraživanja na području Kosmaja Zijin Mining odustao od geoloških istraživanja na području Kosmaja
Kompanija Zijin Mining Bor donela je odluku o odustajanju od daljih geoloških istraživanja polimetalične mineralizacije na području Babe-Ljuta strana na Kosmaju, na istražnom polju... Zijin Mining odustao od geoloških istraživanja na području Kosmaja

Kompanija Zijin Mining Bor donela je odluku o odustajanju od daljih geoloških istraživanja polimetalične mineralizacije na području Babe-Ljuta strana na Kosmaju, na istražnom polju koje se nalazi na teritoriji opština Barajevo, Sopot i Voždovac, saopšteno je utorak.

Odluka je doneta na osnovu analiza koje je kompanija intenzivno sprovodila o isplativosti nastavka istraživanja, zaštiti životne sredine, kao i nemogućnosti da budu ispunjeni svi uslovi za nastavak dobijanja potrebnih dozvola za istraživanje i nastavak ostalih proceduralnih aktivnosti kada je reč o istraživanju na ovom prostoru, navodi se u saopštenju Zijina, prenosi Beta.

Medjii su u ponedeljak objavili da je Ministarstvo rudarstva i energetike dalo istražno pravo kineskoj kompaniji Zijin da na lokalitetu Babe – Ljuta strana, koji se prostire na području tri beogradske opštine, da istražuje olovo, cink, srebro, bakar i zlato.

Na to su ukazali korisnici društvenih mreža sa tog područja koji su proteklih dana sretali predstavnike Zijina na terenu.

Serbia Zijin Mining d.o.o.

SUVAJA 185A, 19229 Brestovac, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
35.100.833,30 (2020)
Broj zaposlenih:
185 (2020)

Nikakvog rudnika na Кosmaju ili Avali ne može biti“, izjavila je u utorak ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

„U javnosti su se pojavile tvrdnje koje nemaju veze s istinom. Pre svega, geološka istraživanja o kojima je reč odobrena su rešenjima iz 2012. godine, a Zijin je postao vlasnik istražnih prava kupujući drugu kompaniju. Nikakvog rudnika na Кosmaju, Avali ne može biti i ne postoji investitor koji može da dobije urbanističke uslove na ovom prostoru“, rekla je ministarka novinarima.

  • STRAHINJA

    22.2.2022 #1 Author

    Ovaj iskonstruisani razlog odustajanja je valjda svima jasan

    Odgovori

  • DANIJELA

    22.2.2022 #2 Author

    Naravno da nece biti nikakvog rudnika na Kosmaju i Avali jer ako smo gde slozni, slozni smo da sacuvamo ovo malo zemlje sto nam je ostalo.

    Odgovori

  • IVAN

    22.2.2022 #3 Author

    Bas na mojoj opstini,,dobro je sto.su odustali.

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    23.2.2022 #4 Author

    mnogi su dobili dozvole za istraživanja, rudnike samo je tek sada izasla informacija u javnost. treba da čuvamo prirodu jer povratka nema kada uništimo prirodu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...