očekivani rast u ovoj godini 6,5 odsto

Značajno povećan obim investicija u srpskoj privredi u trećem kvartalu

BiznisInfrastrukturaInvesticijeNovacSrbijaVesti

5.8.2021 17:51 Autor: Miljan Paunović 0

Značajno povećan obim investicija u srpskoj privredi u trećem kvartalu Značajno povećan obim investicija u srpskoj privredi u trećem kvartalu
U trećem kvartalu 2021. godine dinamika realizacije svih započetih projekata u industrijskim i privrednim oblastima teče po planu i najvažniji pokazatelji su zadovoljavajući, rečeno... Značajno povećan obim investicija u srpskoj privredi u trećem kvartalu

U trećem kvartalu 2021. godine dinamika realizacije svih započetih projekata u industrijskim i privrednim oblastima teče po planu i najvažniji pokazatelji su zadovoljavajući, rečeno je danas na sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto društvenog proizvoda.

Premijerka Srbija Ana Brnabić, koja je predsedavala sednicom, istakla je da je neophodno nastaviti sa takvim trendovima, uz napomenu da je značajno povećan i obim investicija u privredi u odnosu na prva dva kvartala.

Zabeležen je rast od 13,4 odsto u drugom kvartalu, dok je za celu godinu očekivano da rast bude i preko 6,5 odsto, saopšteno je na sajtu vlade.

Kada je reč o industriji, posle sporijeg rasta tokom maja i juna, oporavak je izvestan i vidljiv, beleži se i rast usluga, dok porast stope inflacije ne treba da brine, jer je to prouzrokovano rastom cena tečnog goriva i mazuta na svetskom nivou, konstantovano je na sednici u Vladi Srbije.

U oblasti infrastrukture svi radovi na terenu su u punom zamahu i teku po planu, saopštio je resorni ministar. Projekti iz oblasti zdravstvene infrastrukture su takođe u očekivanom obimu.

Projekti iz zaštite životne sredine su među prioritetima, a među njima je izgradnja ukupno osam regionalnih reciklažnih centara. Najvažniji među njima je regionalni reciklažni centar Kolubara – Kalenić, čija se izgradnja po planu očekuje početkom naredne godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...