Smanjenje cena vrsta socijalnih mera

Sve pijačne usluge u Beogradu biće jeftinije za 15 odsto

Agrobiznis

26.10.2023 08:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Sve pijačne usluge u Beogradu biće jeftinije za 15 odsto Sve pijačne usluge u Beogradu biće jeftinije za 15 odsto
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je smanjenje cena svih pijačnih usluga za 15 odsto, u narednih godinu dana, što će doprineti stabilizaciji cena proizvoda.... Sve pijačne usluge u Beogradu biće jeftinije za 15 odsto

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je smanjenje cena svih pijačnih usluga za 15 odsto, u narednih godinu dana, što će doprineti stabilizaciji cena proizvoda.

Prema njegovim rečima, zakupci će imati bolju konkurentnost na tržištu, dok će kupci biti zadovoljniji prilikom svakodnevne nabavke svežih domaćih proizvoda.

Nakon obilaska rekonstruisane pijace u Borči, Šapić je istakao da smanjenje cena svih pijačnih usluga za 15 procenata predstavlja jednu vrstu socijalnih mera.

“Na taj način pokušavamo da stabilizujemo i cene proizvoda na pijačnim tezgama, tako da ćemo u narednih 12 meseci staviti neku vrstu moratorijuma. To je još jedna od mera kojima pokušavamo da pomognemo građanima i olakšamo njihov život. Ova gradska uprava, kao nijedna pre, već godinu i po dana radi na različitim socijalnim merama koje poboljšavaju uslove života Beograđana. Smanjenje svih pijačnih usluga značiće i prodavcima, ali i kupcima”, rekao je prvi čovek prestonice, prenosi eKapija.

Ova odluka doneta je na inicijativu gradonačelnika, a na osnovu dogovora JKP-a Beogradske pijace i Udruženja pijačnih prodavaca Opstanak.

Image by Freepik

Šapić je nadalje precizirao da je nova pijaca pre svega svrsishodna, te da bi voleo da svaka pijaca u prestonici izgleda poput ove. Prošle godine, dodao je, završeni su radovi u mlečnom, a ove u zanatskom delu, gde su zamenjene dotrajale asfaltne podloge i infrastruktura platoa, objekat javnog toaleta, a postavljena je i nova pijačna oprema.

“U poslednjih par meseci ušli smo u ozbiljne rekonstrukcije beogradskih pijaca, kao što je pijaca u Obrenovcu, Lazarevcu, dok se očekuje da u novembru budu završeni radovi na Otvorenom tržnom centru na Miljakovcu. Urađena je i pijaca Stari Merkator u Novom Beogradu, a planiramo da nastavimo sa ovim radovima. Pijace su važno mesto za sve građane i ukoliko one nisu uređene i svrsishodne, onda je to ogledalo svih nas. Trudićemo se da one koje su uređene sačuvamo, a da one koje nisu uredimo i tako u što kraćem periodu postavimo standard koji će morati da se poštuje”, rekao je gradonačelnik i najavio da su u toku projekti za rekonstrukciju pijaca Đeram, Kalenić, kao i pijace na Banovom brdu.

Uređenje ove pijace podrazumevalo je i zamenu celokupne infrastrukture pijačnog platoa, kao i asfaltiranje 1.600 kvadrata. Postavljena je nova pijačna oprema. Potpuno je obnovljen i deo pijace za prodaju proizvoda životinjskog porekla, a pijaca je dobila nove prilazne kapije na svim ulazima.

Dodaje se da su uvaženi i svi predlozi zakupaca u cilju unapređenja pijačne delatnosti – natkriveni su svi prolazi između tezgi, što omogućava nesmetanu kupovinu i prodaju po svim vremenskim uslovima.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...