"posebni grantovi za zadržavanje" najboljih

Apple plaća pojedincima još jednu rundu specijalnih bonusa od 200.000 dolara

BiznisFirme u fokusuU fokusu

26.3.2022 14:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Apple plaća pojedincima još jednu rundu specijalnih bonusa od 200.000 dolara Apple plaća pojedincima još jednu rundu specijalnih bonusa od 200.000 dolara
Kompanija Apple plaća malom broju inženjera još jednu rundu specijalnih bonusa za akcije kao deo neobičnog nastojanja da zadrži ključne talente. Naime, kako su... Apple plaća pojedincima još jednu rundu specijalnih bonusa od 200.000 dolara

Kompanija Apple plaća malom broju inženjera još jednu rundu specijalnih bonusa za akcije kao deo neobičnog nastojanja da zadrži ključne talente.

Naime, kako su rekli ljudi upućeni u ovu materiju i istakli da žele da ostanu anonimni jer ovaj potez kompanije nije javan, proizvođač iPhone-a podelio je bonuse poslednjih dana odabranoj grupi zaposlenih u svojim odeljenjima za softversko i hardversko inženjerstvo, piše Bloomberg.

Nagrade su se kretale od oko 100.000 dolara do više od 200.000 dolara u ograničenim zalihama, a neki u kompaniji su ih nazivali „posebnim grantovima za zadržavanje“.

Bonusi su osmišljeni tako da spreče zaposlene da odu, barem na nekoliko godina, jer ako cena akcija Apple nastavi da raste, bonusi bi imali veću vrednost. Akcije su porasle za više od 40 odsto u poslednjih 12 meseci, iako su u blagom padu u 2022. godine deo šireg povlačenja za tehnološke akcije.

Apple je ranije dao posebne bonuse zasnovane na akcijama u decembru, a nagrade su premašile 180.000 dolara. U tom slučaju, isplate su išle zaposlenima u kompanijinoj grupi za hardverske tehnologije, koja dizajnira svoje prilagođene čipove, i svom timu koji radi na budućim slušalicama za virtuelnu i proširenu stvarnost.

Broj zaposlenih koji primaju specijalne grantove u ovom ciklusu je manji nego u decembru. Portparol kompanije Apple iz Kupertina u Kaliforniji odbio je da komentariše ove navode.

Neki inženjeri su bili obavešteni o njihovim bonusima od strane viših rukovodilaca u njihovim odeljenjima. Tokom proteklih nekoliko nedelja, kompanija je takođe davala tipične godišnje bonuse i kompenzacije pre datuma preuzimanja prava 15. aprila.

 • ZVE84

  26.3.2022 #1 Author

  Zar Apple nema dovoljno stručnjaka?!

  Odgovori

 • GOCA BG

  26.3.2022 #2 Author

  Da se osuguraju da im najbolji ne odu…

  Odgovori

 • ZVEZDICA01

  27.3.2022 #3 Author

  Bravo za Apple. Znaju kako da zadrže prave stručnjake.

  Odgovori

 • LIMUN ŽUT

  27.3.2022 #4 Author

  Važno je dati podstrek stručnjacima jer će se i oni manje stručni dodatno potruditi.

  Odgovori

 • Milovan94

  27.3.2022 #5 Author

  Tako to rade prave i ozbiljne firme.

  Odgovori

 • FLAME

  27.3.2022 #6 Author

  E ovo se zove motivacija. 😀 Wow! Ne znam ko bi otišao nakon ovakve finansijske inekcije.

  Odgovori

 • MARIJANA

  27.3.2022 #7 Author

  Bravo, samo napred, tako i treba.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...