Železnički objekti omiljena lokacija filmske, TV i muzičke produkcije

Infrastruktura železnice Srbije zaradila oko 20 miliona dinara kroz iznajmljivanje lokacija

BiznisBolji posaoKultura

13.2.2023 12:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Infrastruktura železnice Srbije zaradila oko 20 miliona dinara kroz iznajmljivanje lokacija Infrastruktura železnice Srbije zaradila oko 20 miliona dinara kroz iznajmljivanje lokacija
Infrastruktura železnica Srbije saopštila je da je proteklih pet godina na komercijalnoj osnovi učestvovala u realizaciji preko sto filmskih, televizijskih i muzičkih projekata. Mnogobrojne... Infrastruktura železnice Srbije zaradila oko 20 miliona dinara kroz iznajmljivanje lokacija

Infrastruktura železnica Srbije saopštila je da je proteklih pet godina na komercijalnoj osnovi učestvovala u realizaciji preko sto filmskih, televizijskih i muzičkih projekata. Mnogobrojne domaće i inostrane produkcijske kompanije odabrale su objekte železničke infrastrukture za snimanje svojih filmova, serija, reklama ili muzičkih spotova.

„Medija centar Infrastrukture železnice Srbije uspešno je organizovao i realizovao najsloženije i najzahtevnije produkcijske ideje i projekte, objedinjujući pri tom aktivnosti većeg broja službi ove železničke kompanije. Infrastruktura železnice Srbije je zahvaljujući ovim aktivnostima u proteklih pet godina ostvarila prihod od oko dvadeset miliona dinara“, navodi se u saopštenju.

Svoje reklamne spotove u objektima Infrastrukture železnice Srbije snimali su i američka Citi banka, zatim Alliance banka i jedna francuska banka, mobilni operateri A1, Telekom, a ranije i Telenor i VIP, pa zatim Bosch i Seven day, kao i Coca Cola i Nektar sokovi. Najpoznatiji izvođači muzičkih spotova koji su snimani na železnici bili su Leksington bend, Jelena Tomašević i Ana Nikolić.

U svakoj od domaćih televizijskih serija poslednjih godina, barem po neki kadar sniman je na železnici, pa su tako u železničkim stanicama snimane domaće serije „Vera“, „Dara iz Jasenovca“, „Vreme zla“, „Ubice mog oca 6. deo“, „Crna svadba“, „Beležnica profesora Miškovića“, „Blok 27“, „Klan 2“, „Državni službenik“, „Kamiondžije“ i „Crveni mesec“.

„U železničkim stanicama, i na srpskim prugama, snimani su i kadrovi holivudske produkcije, filmovi ‘Horoskop’ i ‘Mašina’, zatim domaćih filmova ‘Kralj Aleksandar’ i ‘Čarape Kralja Petra’, kao i egipatske i indijske produkcije. Produkcijski zahtevi bili su najrazličitiji, pa su naše stanice ‘glumile’ različite lokacije širom sveta i istorijske periode, a u jednom spotu učestvovala je čak i – kamila“, navode iz Infrastrukture železnica Srbije.

Organizatori ovih projekata su se najčešće opredeljivali za železničke stanice „Vukov spomenik“ i Beograd Centar u Prokopu, ali se snimalo i u poslovnoj zgradi srpskih železnica u Nemanjinoj 6, u Beogradu, Rakovici, Topčideru, Novom Beogradu, Makišu, barskoj pruzi, Čačku, Zrenjaninu, Vršcu, Šapcu i Ljubičevskom mostu, Šarganskoj osmici, Crepaji, Vognju, Somboru, Pančevu, Svetozaru Miletiću i u mnogim drugim infrastrukturnim objektima širom Srbije.

„Iskustvo u realizaciji svih ovih projekata garancija je da će Infrastruktura železnice Srbije uspešno odgovoriti svim produkcijskim zahtevima, i na najbolji mogući način realizovati i najsloženije filmske, televizijske ili reklamne projekte. Infrastruktura železnica Srbije produkcijama nudi veliki broj železničkih lokacija širom Srbije za realizaciju projekata“, naglašeno je u saopštenju.

Infrastruktura železnice Srbije a.d.

NEMANJINA 6, 11000 Beograd (Savski Venac) , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
121.585.632,52 (2021)
Broj zaposlenih:
5.684 (2021)
 • TATJANA

  14.2.2023 #1 Author

  Ove lokacije postale aktuelne za snimanje

  Odgovori

 • Dea

  18.2.2023 #2 Author

  Pa gde je taj novac?

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...