finansijska injekcija od 1,15 milijardi dolara

Kompanija Citadel Securities širi svoje poslovanje na tržište kriptovaluta

BiznisBolji posaoFirme u fokusuU fokusu

12.1.2022 18:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kompanija Citadel Securities širi svoje poslovanje na tržište kriptovaluta Kompanija Citadel Securities širi svoje poslovanje na tržište kriptovaluta
Kompanija Citadel Securities, koju je osnovao poznati kriptofob Ken Grifin (Ken Griffin), uzela je 1,15 milijardi dolara (845 miliona funti) finansiranja od privatnih kompanija... Kompanija Citadel Securities širi svoje poslovanje na tržište kriptovaluta

Kompanija Citadel Securities, koju je osnovao poznati kriptofob Ken Grifin (Ken Griffin), uzela je 1,15 milijardi dolara (845 miliona funti) finansiranja od privatnih kompanija Sequoia i Paradigm i planira da proširi poslovanje na kriptovalute, objavila je kompanija.

Novčana infuzija od 1,15 milijardi dolara Citadel će iskoristiti da proširi svoj domet na nove proizvode, tržišta i regione, navodi kompanija u saopštenju za medije, piše Capital.com.

„U Sequoi-i i Paradigm-i imamo partnere koji cene naše tržišne ekspertize, napredne prognoze i analitike, kao softverski inženjering koji može redefinisati industriju“, rekao je predsednik Citadela Ken Grifin. Uz ovu investiciju, dogovoreno je da se partner kompanije Sequoia Alfred Lin pridruži upravnom odboru Citadela.

„Radujemo se partnerstvu sa timom Citadel Securities jer oni proširuju svoju tehnologiju i stručnost na još više različitih tržišta, uključujući kriptovalute,“ rekao je suosnivač i izvršni partner Paradigma Met Huang (Matt Huang).

„Kako tehnološke inovacije na finansijskim tržištima postaju sve važnije, vidimo ogromne mogućnosti da zadovoljimo potrebe naših klijenata na više tržišta i sa više proizvoda“, rekao je izvršni direktor Citadel Securities Peng Žao (Peng Zhao) u istom saopštenju i dodao da njihovo partnerstvo sa Sequoiom i Paradigmom stavlja Citadel u još jaču poziciju dok nastavljaju da šire poslovanje, i privlače najsjajnije umove sveta.

Citadel sa sedištem u Čikagu je takođe klirinška kuća Robinhood Markets-a, a prošle godine se našla na udaru kritika zbog navoda da je uticala na odluku Robinhooda da zaustavi trgovinu određenim akcijama tokom takozvanog ludila za „meme akcijama“.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...