Najnovije poslovne vesti Biznis.rs

MK GROUP PREUZELA 67 ODSTO AKCIJA VIKTORIJA GRUPE Milija Babović ostaje manjinski akcionar

AgrobiznisBiznisInvesticijeNovacSrbijaVesti

17.6.2020 11:24 Izmenjeno: 16:14 Autor: Aleksandra Vasić 0

MK GROUP PREUZELA 67 ODSTO AKCIJA VIKTORIJA GRUPE Milija Babović ostaje manjinski akcionar MK GROUP PREUZELA 67 ODSTO AKCIJA VIKTORIJA GRUPE Milija Babović ostaje manjinski akcionar
Kompanija MK Group, regionalni lider u agraru, bankarstvu i turizmu, završila je proces kupovine 67 odsto akcija Victoria Group, jedne od najvećih agrobiznis kompanija... MK GROUP PREUZELA 67 ODSTO AKCIJA VIKTORIJA GRUPE Milija Babović ostaje manjinski akcionar

Kompanija MK Group, regionalni lider u agraru, bankarstvu i turizmu, završila je proces kupovine 67 odsto akcija Victoria Group, jedne od najvećih agrobiznis kompanija u Srbiji.

Integracijom kompanija članica Victoria Group: Sojaprotein, Victoria Oil, Victoria Logistic, Luka Bačka Palanka i VZS Stočna hrana, MK Group je stekla status većinskog vlasnika dok dosadašnji akcionari Milija Babović i kompanija Apsara Limited ostaju manjinski vlasnici, navodi se u saopštenju .

Finansijski direktor MK Group Andrija Vuković istakao je da će bogato iskustvo, stabilnost poslovanja i strateška usmerenost MK Group ka implementiranju najnovijih trendova u poljoprivredi doprineti daljem jačanju i rastu Victoria Group. On je izrazio zadovoljstvo što je kompanija čiji se proizvodi od soje i suncokreta izvoze u preko 60 zemalja sveta postala deo uspešne kompanije kao što je MK Group.

Izvršni direktor Victoria Group, Stefan Babović, naglasio je da integracija ove kompanije u sastav MK Group može da donese samo benefit i zaposlenima i agrosektoru u Srbiji, ali i šire.

Victoria Group sarađuje sa preko 300 poljoprivrednih zadruga i 40.000 poljoprivrednika, a njeni proizvodi od soje i suncokreta mogu da se nađu u preko 60 zemalja širom sveta, od čega čak 80 odsto odlazi na tržište Evropske unije.

Kompanija MK Group, sa 35 godina poslovanja u agraru, izrasla je u najveću vertikalno integrisanu kompaniju u tom sektoru u Srbiji i jednu od najvećih u ovom delu jugoistočne Evrope. Obrađuje 20.000 hektara u zemlji i ujedno je najveći izvoznik žitarica u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...