Potpisan ugovor o saradnji

Niška NeoMedica počinje proizvodnju hematoloških reagenasa u Egiptu

BiznisZdravlje

7.2.2024 08:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Niška NeoMedica počinje proizvodnju hematoloških reagenasa u Egiptu Niška NeoMedica počinje proizvodnju hematoloških reagenasa u Egiptu
Domaća kompanija NeoMedica iz Niša uskoro počinje proizvodnju hematoloških reagenasa u Egiptu, što je prvi transfer visoke medicinske tehnologije, posebno u oblasti „in-vitro“ dijagnostike,... Niška NeoMedica počinje proizvodnju hematoloških reagenasa u Egiptu

Domaća kompanija NeoMedica iz Niša uskoro počinje proizvodnju hematoloških reagenasa u Egiptu, što je prvi transfer visoke medicinske tehnologije, posebno u oblasti „in-vitro“ dijagnostike, iz Srbije u Egipat.

To je potvrđeno 3. februara u Kairu svečanim potpisivanjem Ugovora o saradnji između kompanija NeoMedica i El Hoda i državne agencije Egipta UPA (The Egyptian Authority for Unified Procurement and Medical Supply).

“Na ovaj način, NeoMedica i srpska inovativna tehnologija ušle su na velika vrata egipatskog tržišta i zemalja okruženja, rame uz rame sa velikim državama i tehnološkim gigantima”, navode iz Privredne komore Srbije (PKS).

Reagensi će biti proizvedeni pod brendom NeoMedica u najmodernijim proizvodnim pogonima lokalnog partnera El Hoda dok će UPA osigurati plasman na egipatsko tržište i biti podrška u izvozu u zemlje okruženja.

Foto: Privredna komora Srbije

„NeoMedica će preneti svoj ‘know-how’ u Egipat, strogo kontrolisati formulaciju i nadgledati sve procese, kako bi garantovala visok kvalitet proizvedenih reagenasa“, kažu u PKS.

NeoMedica i njen distributer El Hoda i Egipatsko ministarstvo zdravlja sarađuju od 2016. godine, a potpisani ugovor kojim se definiše proizvodnja hematoloških reagenasa potvrda je višegodišnje čvrste saradnje.

Svečanosti u Kairu prisustvovali su visoki zvaničnici egipatske vlade, ambasador Srbije u Egiptu Miroslav Šestović sa saradnicima, predstavnici ambasada Kine, Velike Britanije, Južne Koreje i Francuske, kompanije El Hoda.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...