Održano više od 600 sastanaka

Uspešan nastup srpske delegacije na sajmu „Arab Health“

ManifestacijeSrbijaSvetU fokusuZdravlje

6.2.2024 09:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Uspešan nastup srpske delegacije na sajmu „Arab Health“ Uspešan nastup srpske delegacije na sajmu „Arab Health“
U Dubaiju je završen Međunarodni sajam farmaceutske industrije „Arab Health2024“, a srpska farmaceustka privreda koja je na toj prestižnoj svetskoj smotri predstavila i izvoznu,... Uspešan nastup srpske delegacije na sajmu „Arab Health“

U Dubaiju je završen Međunarodni sajam farmaceutske industrije „Arab Health2024“, a srpska farmaceustka privreda koja je na toj prestižnoj svetskoj smotri predstavila i izvoznu, inovativnu ponudu u oblasti humane biomedicine i veterine, imala je više nego uspešan nastup i promociju.

Sajam je trajao od 29. januara do 1. februara, a 12 srpskih kompanija, koje su prvi put učestvovale na sajmu u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije (RAS), imale su više od 600 sastanaka i bilateralnih razgovora sa potencijalnim partnerima.

Na dobrom putu ka širenju poslovanja na Bliski i Daleki istok

„Od početka do kraja trajanja sajma na Nacionalnom paviljonu Srbije, u sektoru Medical equipment & devices, svaki dan je bila primetna gužva, a ovaj broj kontakata pokazatelj je da su naše kompanije na dobrom putu ka širenju poslovanja na Bliski i Daleki istok, ali i druga svetska tržišta“, ističe Mirjana Vučićević, sekretar Udruženja za farmaciju i medicinsku delatnost PKS.

„Najviše posetilaca i sastanaka bilo je sa predstavnicima iz UAE, Katara, Kuvajta, Libana, Saudijske Arabije, Iraka, Irana, Maroka, Indije, Rusije, Pakistana, Jemena. Osim kontakta sa potencijalnim novim partnerima, naše kompanije su imale i sastanke sa distributerima sa kojima već sarađuju, pa je ovaj sajam bio odlična prilika za direktno upoznavanje i proširenje distributerskih ugovora“, dodaje predstavnica PKS.

Svoje proizvode i usluge na „Arab Health2024“ svetskoj javnosti predstavili su: Institut za primenu nuklearne energije (INEP), Zemun, Neomedica i Proxima, Niš, Esensa, Par Pak, i Elephant Pharma, i Privredno društvo VZK, Beograd, Uniplast, Čačak, Nevena, Leskovac, Milpharm, Užice, Cortex Labs, i Stojanović Pharm, Novi Sad. Osim kompanija koje su bile izlagači u okviru našeg nacionalnog štanda, na sajmu su samostalno izlagale Vizaris, proizvođač RTG aparata i Ako Med, proizvođač hirurških konaca.

Foto: Unsplash.com/ Roberto Sorin

Farmaceutska industrija Srbije u Dubaiju ponudila je različite kategorije proizvoda – medicinska sredstva, dijetetski suplementi i kozmetički proizvodi. U ponudi je bila i ugovorna proizvodnja uz kompletnu uslugu razvoja proizvoda od definicije formulacije do dizajna proizvoda.

Takođe na Nacionalnom paviljonu Srbije predstavile su se i kompanije koje se bave projektovanjem i proizvodnjom elektro – medicinskih aparata i uređaja, in vitro dijagnostičkih medicinskih sredstava, ali i proizvođač inovativne aktivne farmaceutske ambalaže koja sadrži jone srebra.

Razgovori sa američkim partnerima

Predstavnici INEP-a i Nacionalne agencije Ohaja (Ohio Department of Development – ODD) razmotrili su saradnju u oblasti zajedničkih istraživačko inovacionih projekata. INEP je promovisao inovativna rešenja u oblasti humane i veterinarske dijagnostike, regenerativne medicine i kozmetologije, kao i ostale projekte. Naglasak je stavljen na naučni rad istraživača tog instituta, koji predstavlja osnovu za inovacionu aktivnost u oblasti biomedicine, zahvaljujući dobroj saradnji sa kliničkim centrima i čitavim zdravstvenim sistemom Srbije, istakla je Marija Gnjatović, direktorka INEP.

Na „Arab Health 2024“ učestvovalo je više od 3.450 izlagača iz 180 zemalja, a bilo je oko 110.000 posetilaca.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...