povećanje 6,6 odsto u odnosu na prethodnu godinu

Subotica za socijalnu i dečju zaštitu izdvojila skoro pola milijarde dinara

BiznisInfrastruktura

5.1.2024 12:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Subotica za socijalnu i dečju zaštitu izdvojila skoro pola milijarde dinara Subotica za socijalnu i dečju zaštitu izdvojila skoro pola milijarde dinara
Iz budžeta Grada Subotice ove godine je izdvojeno 494 miliona dinara za socijalnu i dečju zaštitu, što je povećanje od 6,6 odsto u odnosu... Subotica za socijalnu i dečju zaštitu izdvojila skoro pola milijarde dinara

Iz budžeta Grada Subotice ove godine je izdvojeno 494 miliona dinara za socijalnu i dečju zaštitu, što je povećanje od 6,6 odsto u odnosu na 2023. Najviše sredstava dodeljeno je Centru za socijalni rad, Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“, Gerontološkom centru i Crvenom krstu Subotica.

Za jednokratnu novčanu pomoć, izuzetnu novčanu pomoć, interventnu novčanu i pomoć za ogrev opredeljeno je ukupno 21,7 miliona dinara, a taj iznos je namenjen za potrebe najgroženijih građana, prenosi Beta.

Grad je za usluge ličnog pratioca i personalnog asistenta ove godine izdvojio 100 miliona dinara.

Za podršku rađanju i roditeljstvu opredeljeno je 27,5 miliona dinara a ona obuhvata jednokratnu pomoć trudnicama, roditeljski dodatak za prvo dete, besplatnu užinu za učenike iz socijalno ugroženih porodica i besplatan prevoz za penzionere koji imaju minimalna primanja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...