Rok za predaju zahteva ograničen

Beč subvencioniše izgradnju solarnih panela za preduzeća

Lifestyle

18.4.2023 12:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Beč subvencioniše izgradnju solarnih panela za preduzeća Beč subvencioniše izgradnju solarnih panela za preduzeća
Grad Beč je nedavno započeo akciju subvencionisanja izgradnje solarnih panela za preduzeća, i u tu svrhu je izdvojeno 1,5 miliona evra. Obezbeđena sredstva su... Beč subvencioniše izgradnju solarnih panela za preduzeća

Grad Beč je nedavno započeo akciju subvencionisanja izgradnje solarnih panela za preduzeća, i u tu svrhu je izdvojeno 1,5 miliona evra.

Obezbeđena sredstva su namenjena privrednim društvima za postavljanje solarnih panela na nadstrešnicama iznad parkirališta, benzinskih stanica ili skladišta. Iznos finansiranja može biti do 30 odsto ukupnih prihvatljivih troškova i dodeljuje se u vidu jednokratne subvencije za ulaganje.

Zahtev se može podneti već od jedan kilovat-pika. Solarni sistemi snage do 100 kilovat-pika će se finansirati sa 750 evra po kilovat-pika, a sve preko toga sa 600 evra po jedinici mere. Maksimalan iznos za jedno postrojenje jeste 200.000 evra, navodi se u saopštenju.

„Grad se zalaže za razvoj obnovljivih izvora energije, kako bismo ostvarili naš ambiciozni klimatski plan do 2040. godine. Sa ovom akcijom želim da ohrabrimo što više preduzeća da iskoriste prednosti solarne energije, a istovremeno daju doprinos klimatskoj budućnosti grada“, izjavio je Jirgen Černohorski, član gradskog veća zadužen za klimu.

Rok za predaju zahteva je ograničen, pa grad apeluje na bečke kompanije da požure sa prijavama.

Trenutno je na bečkim krovovima, fasadama i u javnom prostoru više od 5.000 fotonaponskih sistema u funkciji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...