KUPCI SE NEDELJU DANA „BORILI“ ZA MALU DVOSOBNU KUĆU U TORONTU Na kraju prodata za više od milion evra

LifestyleNekretnineNovacSvetVestiZanimljivosti

23.8.2020 09:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

KUPCI SE NEDELJU DANA „BORILI“ ZA MALU DVOSOBNU KUĆU U TORONTU Na kraju prodata za više od milion evra KUPCI SE NEDELJU DANA „BORILI“ ZA MALU DVOSOBNU KUĆU U TORONTU Na kraju prodata za više od milion evra
Malena dvosobna kuća, sa samo jednim kupatilom, u kanadskom gradu Torontu, čija je početna cena već bila „jakih“ milion kanadskih dolara, prodata je za... KUPCI SE NEDELJU DANA „BORILI“ ZA MALU DVOSOBNU KUĆU U TORONTU Na kraju prodata za više od milion evra

Malena dvosobna kuća, sa samo jednim kupatilom, u kanadskom gradu Torontu, čija je početna cena već bila „jakih“ milion kanadskih dolara, prodata je za 800.000 dolara više od startne cene.

Za ovu kuću čak 14 kupaca se „borilo“ punih nedelju dana, što je i prouzrokovalo drastičan skok krajnje cene na 1,8 miliona kanadskih dolara, što je oko 1,2 miliona evra.

Stručnjaci za nekretnine objašnjavaju da su dva razloga dovela do ovako visoke cene.

Foto: Pixabay.com

Prvi je lokacija, jer se kuća nalazi u velikom kvartu u naselju Mala Italija, u centru Toronta. Mala Italija je poznata po tome što ima neke od najboljih restorana, parkova i barova u gradu, koji se nalaze na pešačkoj udaljenosti.

Pored toga, prema agentu za nekretnine Desmond Braunu, verovatno je da novi vlasnici neće zadržati malu kuću, već će zemljište iskoristiti za izgradnju nove „kuće iz snova“ u centru gradu.

Prema podacima Kanadske asocijacije za prodaju nekretnina, u Kanadi je ovog jula prodato više domova nego bilo koji drugi rekordni mesec.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...